Olivier Philippaerts en Cigaret JVH Z worden derde in Cannes

De Longines Global Champions Tour trok vorig weekend naar Cannes in Frankrijk. Olivier Philippaerts en Cigaret JVH Z presteerden sterk in de afsluitende hoofdproef van vrijdag. In deze 1.50m aangeschreven rankingproef haalden slechts zes van de 37 deelnemers de barrage. Ook in de barrage maakten Olivier en de tienjarige nakomeling van Clinton x Kannan geen enkele fout. Met hun chrono van 37.14 seconden eindigden ze op de derde plaats, hun beste resultaat tot dusver.

Evelina Tovek en Winnetou de la Hamente Z (Winningmood x Socrate de Chivre) sprongen eveneens naar een derde plaats in het 1.45m-parcours rechtsreeks op tijd. Winnetou is een halfbroer van Queensland E (Quinto de la Hamente Z) die in de GCT van Madrid nog een 1.50m-proef won met Frank Schuttert. De zesde plaats ging naar Titouan Schumacher met de Zangersheide geregistreerde Amak des Brimbelles Z, een achtjarige zoon van Amadeus Z x Diamant de Semilly.

De eerste ronde van de Global Champions League is een 1.50m/1.55m parcours rechtsreeks op tijd. Hierin plaatsten Grégory Wathelet en Full House Ter Linden Z (Forever d’Arco Ter Linden x Cento) zich als achtste. Na twee rondes behaalden ze een tiende plaats in het GCL klassement.

De Franse ruiter Guillaume Canet reed in de 1.40m CSI1* GP een negenjarige nakomeling van Winningmood x Calvin Z. Ze lieten in de basisomloop vier strafpunten optekenen, maar door een snelle chrono eindigden ze nog op de zevende plaats.
 

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?