Nieuwe week, nieuwe GP-overwinning voor Atome Z in Vilamoura

Het lijkt wel een déjà vu want de tweede week van de 2020 Vilamoura Atlantic Tour kende net dezelfde ontknoping als de eerste week. Al twee weekends op rij is de Fransman Titouan Schumacher onklopbaar in de Portugese driesterren Grands Prix. Beide overwinningen pakte hij  met hetzelfde paard: Atome Z, die gefokt werd door Haras des Brimbelles. Deze 13-jarige nakomeling van Amadeus Z x Toulon nam het in de barrage op tegen 11 andere tegenstanders. Met vijf dubbel foutloze combinaties was de tijd doorslaggevend. Als allerlaatste starters van de barrage wisten Titouan Schumacher en Atome Z wat hen te doen stond: foutloos blijven én sneller finishen dan 39.12 seconden. Zonder fouten en in een tijd van 39.08 seconden kaapten Schumacher en Atome Z de overwinning weg voor de tweede week op rij!

Ook met Amak des Brimbelles Z (Amadeus Z x Diamant de Semilly) schitterde Titouan Schumacher op een tweede plaats. In de 1.40m proef met twee fasen moesten zij enkel een andere Franse combinatie, Jerome Hurel en Farouk de Hus Z (For Hero de Hus x Argentinus), voor zich dulden.   

De Italiaanse Marta Bottanelli sprong met Vestigho Z (Vigo d’Arsouilles x Farmer) naar een tweede plaats in de 1.35m speedproef. Athletix Hero Z werd vijfde en zesde op 1.35m-niveau. Deze nakomeling van Aganix du Seigneur Z heeft Class of Touch Hero (1.45m met Dermott Lennon) als moeder en wereldkampioene Liscalgot als grootmoeder.

Mama Mia Picobello Z klasseerde zich op een derde plaats in de 1.20m barrage met haar 13-jarige Tsjechische amazone Anna Marie Vitek.  Deze merrie van Mr. Blue is de halfzus van de 1.60m-paarden Born to Be Picobello Z (Scott Keach) en Concentus 4 (Jens Christ).

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?