EK jeugd: twee Z-paarden aan de leiding

Op het EK voor de jeugd in het Nederlandse Zuidwolde staan de Z-paarden zowel aan de leiding bij de Young Riders als bij de Juniors!

Dieter Vermeiren en Kingston Town 111 Z werden vorige maand nog tweede op het BK voor Young Riders, waar ze hun ticket voor het Europees Kampioenschap binnenhaalden. Op dit EK hebben Dieter en Kingston hun start niet gemist. In de eerste kwalificatiewedstrijd, een speedproef op 1.45m-niveau, wisten zij als enigen uit 79 deelnemers foutloos onder de 73 seconden te finishen. Hiermee zijn Dieter en Kingston Town 111 Z de voorlopige leiders van het klassement bij de Young Riders. De elfjarige Kingston Town werd gefokt door Stal Harrie Theeuwes en is een zoon van Kasmir van Schuttershof uit de 1.60m springende Chellano Z-merrie Shahenaz, die oorspronkelijk Foreplay 111 heette.

Thibeau Spits legde exact hetzelfde parcours af bij de Juniors. Hij werd op het Belgisch kampioenschap ook de vice-winnaar met zijn ander paard Juragold Bormes. Na zijn allereerste CSI3* GP overwinning met Bellissimo Z in Bonheiden eind vorige maand, stond het vast dat Bellissimo Z mee naar het EK zou gaan. Deze tienjarige merrie van Bamako de Muze x Chin Chin, gefokt door Patrick Sebrechts, lost momenteel alle verwachtingen in. In Zuidwolde bestond de eerste competitie voor Juniors uit een 1.40m parcours rechtsreeks op tijd, waarin Thibeau en Bellissimo Z met twee seconden voorsprong de concurrentie achter zich lieten. Harrie Allen, het jongere broertje van Bertram Allen, staat voorlopig vijfde in de tussenstand met Dancing Queen Z (Dulf Van De Bisschop x Quintessence Z).  

Ce site utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons faire en sorte que votre expérience de navigation soit encore plus agréable.
En savoir plus?