Zesjarige Chaiton F Z wint hengstencompetitie in Gent

De karavaan van de hengstencompetitie trok afgelopen weekend naar Gent. In het decor van Flanders Horse Expo vond de vierde manche plaats, die tevens de laatste manche is voor de finale op 16 maart.

Vierjarigen

26 van de 37 deelnemende vierjarige hengsten legden het parcours foutloos af en eindigen op de gedeelde eerste plaats, waaronder de Cicero Z van Paemel-hengst Cello vd Bisschop Z (vm: Stakkato) met Dries Goossens aan de teugels. Ook Thibeau Spits deed het volledig correct met Impress-K van’t Kattenheye Z (Indoctro K van’t Kattenheye x Vagabond de la Pomme).

Na vier manches houden zeven hengsten hun strafpuntentotaal op nul, waaronder Demerald R Z, gereden door Jeroen Appelen, en Cornetto DB Z met Valentijn De Bock in het zadel.

Demerald R Z is een zoon van Diamant de Semilly x Guidam, gefokt door Tiffany Van Steenwinkel. De naam van Cornetto DB Z, verraad het al een beetje. Hij is een nakomeling van Cornet Obolensky uit een Inshallah de Muze-merrie van fokker Audrey De Bock.

Vijfjarigen

Ook bij de vijfjarigen werd er sterk gesprongen met 23 van de 36 deelnemers zonder fouten. In totaal zijn er nog 21 vijfjarige hengsten foutloos na vier manches, waartoe ook de onderstaande acht zangersheide geregistreerde hengsten behoren:

  • Bliksem Mc Queen 111 Z (Bamako de Muze x Lord Z – F: Stal Harrie Theeuwes NV) onder Dave Vermandel
  • Kaid HZ (Kannan x Darco – F: S.ky Horses S.c.r.i) onder Jerome Hennau
  • Calvino II De Nyze Z (Calvaro x Heartbreaker – F: Danny Nijs) onder Jens Nijs,
  • Sea Coast Enjoy van de Kromsteeg Z (Emerald Van ’t Ruytershof x Parco – F: Ann van Putte) onder Roy Hanlon
  • Cilanto XC Z (Chellsini Z x Quintus – F: Xavier Coninckx) onder Robin Van Thillo,
  • Dida Di Darco Z (Diamant de Semilly x Darco – F: Jan van den Nyden) onder Dieter Vermeiren
  • Cherkasy D Z (Comme Il Faut x Animo – F: H.K. van Doorn) onder Sus Dirickx
  • Balouto Van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman – F: Stoeterij Van Paemel) onder Frederik Dekens

Zesjarigen

Frederik Dekens reed Chaiton F Z naar de overwinning bij de zesjarige hengsten. Ook in deze reeks lag het niveau hoog met 14 van de 27 combinaties die het in beide fases foutloos wisten te houden.

De opvallende Chaiton F Z, die onlangs werd aangekocht door Sea Coast en Gudrun Patteet, legde de tweede fase af in 29.13 seconden. Deze schimmelhengst is een zoon van Clinton x Heartbreaker, gefokt door Dirk De Vidts en Kathleen Hamerlinck. De vierde plaats ging naar Eliah Pieters en Spartacus From Second Life Z (Stakkato x Cassini I), gefokt door Thierry Hendrickx. Zij kwamen foutloos door de eindmeet in 30.13 seconden. 

Zevenjarigen

El Barone 111 Z, van Emerald x Libero H, zette een indrukwekkende omloop neer onder Rachel Steffen in de reeks voor zevenjarige hengsten. Met een scherpe tijd van 29.84 seconden leek het alsof de overwinning binnen was voor de donkerbruine hengst gefokt door Stal Harrie Theeuwes &  Baron De Borrekens. Bart Anthonissen slaagde erin het nog sneller te doen, waardoor Steffen en El Barone uiteindelijk tweede werden.

Koen Gelaude deed het ook dubbel foutloos met Calensky Hero Z (Cornet Obolensky x HH Radco) uit de fokkerij van Luc Henry. Zij eindigden op de vierde plaats.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?