Zangersheide op twee én drie in Rolex Top 10 Finale!

De Rolex Top 10 finale in het Zwitserse Genève kende een gunstige ontknoping voor stoeterij Zangersheide. De 19e editie werd een spannende thriller, waarin de 10 beste ruiters uit de wereldranking het tegen elkaar opnamen in twee rondes tegen de tijd. Na ronde één waren er nog drie combinaties foutloos. Christian Ahlmann en Clintrexo Z maakten ook geen enkele springfout, maar kregen een puntje voor tijd aangerekend.

Na hun nulrit in de tweede ronde kwamen Christian Ahlmann en de door Stoeterij Zangersheide gefokte schimmelhengst aan de voorlopige leiding. En toen was het afwachten wat de rest zou doen. Steve Guerdat en Alamo, de winnaars van vorig jaar, kregen een fout op de insprong van de dubbelsprong en eindigden uiteindelijk vijfde, na Daniel Deusser (Killer Queen VDM) die ronde twee foutloos afwerkte, maar in de eerste ronde met vier strafpunten finishte.

De Ier Darragh Kenny bleef tweemaal foutloos met Romeo 88 (PKZ Contact van de Heffinck x Orlando), die bij Picobello Horses geboren werd als Champion of Picobello Z. Enkel Kent Farrington (Austria 2) kon met een snellere ronde de overwinning nog wegsnoepen en dat deed hij ook. De Amerikaan slaagde erin om de tijd van Darragh Kenny met 2,22 seconden te verbeteren en werd zo de winnaar van deze prestigieuze wedstrijd, die hij in 2015 ook al won. Kent Farrington deelde het podium samen met Darragh Kenny op plaats twee en Christian Ahlmann op drie.

Andere klasseringen

Andere klasseringen waren er voor Scott Brash en Hello Vincent (oorspronkelijk: Coquin de Coquerie Z) die derde werden in de 1.55m proef rechtstreeks op tijd. Deze 10-jarige Zangersheide gekeurde hengst is een nakomeling van Consul DL Vie Z uit Fergar Mail en werd gefokt door Raphael Dulin & Annick Dulin-Legouil. Grégory Wathelet volgde op plaats vijf met Spike vd Withoeve (Sting vd Withoeve x Rival Z).

Voor Christian Ahlmann en Dominator Z (Diamant de Semilly x Cassini I) was er een vierde plaats in de 1.55m openingsproef. In de Rolex Grand Prix zetten de twee ook een sterke ronde neer, maar onderweg lieten ze vier strafpunten optekenen.

Op 1.45m-niveau sprongen Jeroen Dubbeldam met Bonnie M Z (Bentley vd Heffinck x Berlin) en Max Kühner met Alfa Jordan Z (Air Jordan Z x Lancelot) naar een respectievelijke vijfde en achtste plaats. De Zwitserse tuinamazone Barara Schneiper plaatste zich als vijfde in de 1.45m speed & handiness proef met Axelle M Z, een dochter van Andiamo Z x Cor de la Bryère.

Bellissimo Z wint U25-rubriek

Ook in de U25-reeksen was Stoeterij Zangersheide goed vertegenwoordigd. Zowel Thibeau Spits met Bellissimo Z (Bamako de Muze x Chin Chin), als Harry Allen met Dancing Queen Z (Dulf van den Bisschop x Quintessence Z) klasseerden zich keer op keer.

In de 1.40m openingsproef werd de zesde plaats ingenomen door Thibeau Spits en Bellissimo Z, die gefokt werd door Patrick Sebrechts. Plaats acht was voor Harry Allen en Dancing queen Z (f: Stal de Krochten).

Een dag later pakten Thibeau Spits en Bellissimo Z de overwinning in de 1.45m proef rechtstreeks op tijd, waarin Harry Allen en Dancing Queen Z derde eindigden.

In de afsluitende U25 GP zetten Thibeau Spits en Bellissimon Z opnieuw veruit de snelste barragetijd neer, maar door een balk eindigden ze op plaats vijf, net achter Harry Allen en Dancing Queen Z, wiens foutloze barrage hen de vierde plaats opleverde. Aurélie Rytz en Vodka de Hus Z (Vivaldi du Seigneur x Cornet Obolensky) lieten ook vier strafpunten optekenen in de barrage en eindigden zevende.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?