Zangersheide op kop in Miami!

De idyllische locatie van de Longines Global Champions Tour in Miami heeft het allermooiste uitzicht. De derde etappe ging door op het witte zandstrand, vlak naast de turquoise water van de Atlantische oceaan. Een beeldenschone achtergrond, gevuld met topsport. Aan de Grand Prix namen drie Z-paarden deel. En alledrie die paarden haalden de achtkoppige barrage uit 32 starters!

Het eerste Z-paard dat in de barrage verscheen, was de tienjarige Take A Chance On Me Z (Taloubet Z x Aldatus) met Christian Ahlmann in het zadel, de huidige winnaars van de Sires of the World. Ze maakten een sterke start in de barrage van de GP, met korte wendingen maar jammer genoeg lieten ze onderweg acht strafpunten optekenen, waardoor ze uiteindelijk achtste werden.

Pieter Devos en Claire Z, die in Mexico al een GCT 1.55m proef wonnen, starten als zesde aan de barrage en tot dusver was er nog geen enkele dubbel foutloze combinatie. Met nog slechts twee combinaties te gaan zou een rustige foutloze omloop hen al podiumplaats opleveren. Pieter Devos besloot niet enkel te gaan voor een nulronde, maar ook de tijd zo kort mogelijk te houden. Zijn Claire Z wapperde over de hindernissen en raakte geen balk. Het resulteerde in een foutloze ronde in 37.38 seconden, wat een exacte kopie was van de barragetijd van de winnares van vorig jaar Edwina Tops-Alexander (California), die ditmaal met 4 strafpunten op een vierde plaats eindigde.

De nulronde van Pieter Devos en Claire Z zetten de toon en zowel Malin Bayard-Johnsson (H&M Indiana) als Harrie Smolders met Don VHP Z hielden de nul op het scorebord. Het was voor Pieter Devos spannend tot de allerlaatste seconde, want als Harrie Smolders en de ervaren Don VHP Z (Diamant de Semilly x Voltaire) als laatsten moeten starten, dan weet je dat alles nog mogelijk is. Ze namen de allerkortste wending naar de Longines oxer en bij barragesprong nummer vijf lagen Harrie Smolders en Don VHP Z meer dan een seconde voor op Pieter Devos en Claire Z. Naar de voorlaatste rechte koos Harrie voor een extra galopsprong, waardoor het weer gelijk opging. Uiteindelijk kruiste Don VHP Z de eindmeet in 37.42 seconden, wat net 0,04 seconden trager was dan Claire Z.

Harrie Smolders en Don VHP Z moesten genoegen nemen met de tweede plaats, want Pieter Devos en Claire Z wonnen in Miami hun allereerste vijfsterren GP! Met deze overwinning pakt Pieter Devos de leiding van het klassement en is hij alvast zeker van een ticket voor de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix, waaraan enkel de LCT GP winnaars mogen deelnemen. De elfjarige Claire Z is een dochter van Clearway uit Colessa Z (Coronado) die ook al het 1.60m-paard Caramouche Z (Caretano Z) gaf. Beide paarden werden gefokt door PGMBH Hammes.

Met deze prestatie leverde stamboek Zangersheide zowel de winnaar als de vice-winnaar in Miami!

GLC Teamcompetitie

De eerste Global Champions League competitie bestond uit een 1.50m-1.60m parcours dat rechtstreeks op tijd gereden werd. Henrik Von Eckermann en de negenjarige ruin Que Bueno de Hus Z (Que Guapo x Canto) sprongen na een vijfde plaats in Mexico, ditmaal naar een tweede plaats in Miami.

In de tweede teamcompetitie, die ook telt als kwalificatiewedstrijd voor de GP, was de foutloze ronde van Harrie Smolders en Don VHP Z goed voor een zevende plaats.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?