Zangersheide op dreef in Leipzig!


Caribis Z de beste in de wereldbeker

Wat een triller! In de wereldbeker van Mechelen, kwam Christian Ahlmann als laatste aan de start met Clintrexo Z (Clintissimo Z x Rex Z). Het resultaat: de overwinning. In de Duitse wereldbeker van Leipzig was Christian opnieuw de laatste combinatie van de barrage met een andere door Stoeterij Zangersheide gefokte schimmelhengst, Caribis Z (Caritano Z x Canabis Z), en opnieuw resulteerde dit in winst!! Met twee WB-overwinningen en nog slechts twee wereldbekermanches te gaan, komt Christian aan de leiding in het klassement van de West-Europese league.

Leipzig is al sinds jaar en dag één van de favoriete concours van Christian en ook het thuispubliek staat telkens als één blok achter de man uit Marl. Het is de locatie waar Taloubet Z (Galoubet A x Polydor) ooit de wereldbekerfinale won en vorig jaar met een knallende WB-winst zijn sportieve afscheid had. Het is alsof in Leipzig sportieve sprookjes uitkomen, met Christian Ahlmann steevast in de rol van tovenaar. Hij won er al zeven keer in de 22 jaren dat de wedstrijd plaatsvindt.

Het parcours, gebouwd door Frank Rothenberger, was op zijn minst uitdagend te noemen. Slechts zeven van de 40 combinaties haalden de barrage. Drie onder hen deden het opnieuw zonder fouten, met de hoogste onderscheiding voor de twaalfjarige Z-hengst van Caritano Z x Canabis Z. Daniel Deusser en Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr Blue) deden het sneller, maar de plank van hindernis vijf viel naar beneden, waardoor zij als vierde net buiten de podiumplaatsen eindigden.

Solid Gold Z vice-winnaar in finale achtjarigen

In de finale voor achtjarige paarden, moesten Christian Ahlmann en de huidige wereldkampioen Solid Gold Z (Stakkato Gold x Calvin Z) nipt de duimen leggen voor Christian Kukuk. Hun foutloze ronde in de snelle tijd van 30.99 seconden in het 1.45m hoge parcours met twee fasen was goed voor een tweede plaats.

In de finale voor zevenjarige paarden werd Guido Jr. Klatte zesde met Van Halen Z (Vigo d’Arsouilles x Canturo). In de eerste kwalificatiewedstrijd op donderdag behaalden ze eveneens een zesde plaats na een foutloze omloop in de 1.35m speedproef.

Take A Chance On Me Z en Atomic Z worden ook tweede

Het gaat Stoeterij Zangersheide voor de wind. Hun paarden draaien mee aan de top en profileren zich steeds vaker als de hoofdrolspelers. De tienjarige Taloubet Z-zoon Take A Chance On Me Z (vm: Aldatus Z), het eerste paard dat Judy Ann Melchior ooit zelf fokte, sprong in het 1.50m Kampioenschap van Leipzig naar een tweede plaats. Uit 48 deelnemers slaagden slechts twee duo’s erin om een foutloze ronde neer te zetten. Voor Marcus Ehning en Cristy Z (Canturo x Landlord) was er een negende plaats met vier strafpunten in de eerste ronde.

Daarnaast deed Atomic Z, de negenjarige hengst van Cumano x Chin Chin, het volledig zonder fouten in Leipzig. Hij was goed voor een tweede en een zesde plaats op vijfsterren 1.45m-niveau.

De Duitse ruiter Tobias Bachl werd ook zesde met de Cicero Z van Paemel-zoon Cicera de la Vayrie B (vm: April Night xx) in de 1.45m openingsproef.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?