Z wint finale bij de 5- én 6-jarigen in Vilamoura

De eerste week van de Atlantic Tour in Vilamoura legde de Z-paarden geen windeieren. Chataga Z, een vijfjarige dochter van Chaman x Carthago Z, won met Barry Dove driemaal op evenveel dagen bij de vijfjarigen, inclusief winst in de finalerubriek! Deze beloftevolle merrie werd gefokt door Sloof-Timmermans uit Heesch in Nederland. Jude Burgess sprong met Kingston Z (Kannan x Caretano Z) naar een tweede plaats in de finale.

De Engelse ruiter Barry Dove reed ook zijn andere vijfjarige merrie Regolia van de Cruyenvelden Z (Richebourg x Caesar van de Helle) tweemaal naar de prijzen, met onder andere een derde plaats in de proef op woensdag. Emma Stoker werd toen tweede met Skylandria Z (Super Trooper de Ness x Indoctro).

Raphael Goehrs won met Coconut Zoetendale Z (Caspar x Pachat II) de grote prijs voor zesjarige paarden. Deze combinatie legde de 1.25m hoge barrage bijna 2,5 seconde sneller af dan Chloe Aston die tweede werd met Nistria Chanti Z (Nabab de Reve x Diamant de Semilly).

In de rubriek voor zevenjarigen voegen Sofia Westborg en Concordia Z (Chiquitano Z x Zandor Z) een zoveelste internationale overwinning toe aan hun palmares.

Andere eerste plaatsen werden ingenomen door Michael Pender met Casanova van Overis Z (Casper van Erpekom Z x Nonstop) in de 1.45m hoge speedproef en door de Braziliaan Silvio Teixeira da Silva met Charme de Atie Z (Coltaire Z x Quito de Baussy) in het 1.40m parcours rechtsreeks op tijd. 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?