Z schittert in PAVO hengstencompetitie

Ook tijdens de tweede manche van de PAVO hengstencompetitie in Sentower Park blonken de Z-hengsten uit met foutloze rondes en tal van klasseringen.

Vierjarigen

32 van de 43 vierjarigen werkten het parcours foutloos af, waaronder Valentijn De Bock en de door dochter Audrey gefokte Cornet Obolensky x Inshallah de Muze zoon Cornetto DB Z. Jeroen Appelen deed het foutloos met Demerald R Z (Diamant de Semilly x Guidam) van fokker Tiffany Van Steenwinkel. Kris Christiaens met Viva La Vida Z (Vigo d’Arsouilles x Cambridge; f: Anton Vullers), Dries Goossens met de Cicero Z-zoon Cello vd Bisschop Z (vm: Stakkato; f: Stal den Bisschop) en Tim Van den Broek met Cazan van het Schaeck Z (Comme Il Faut x Vagabond de la Pomme; f: Perry De Winter) vervolledigen het lijstje foutlozen.

Vijfjarigen

Bij de vijfjarige hengsten lag het percentage nulrondes lager dan bij de vierjarigen, wat in hoofdzaak voor velen te wijten was aan de dubbelsprong en de laatste oxer. 26 van de 51 deelnemers bleven foutloos. De door Ann Van Putte gefokte Sea Coast Enjoy van de Kromsteeg Z (Emerald x Parco) sprong opvallend met Roy Hanlon. Ook de Zangersheide dekhengst D’Aganix 2000 Z (f: Corthouts & Foriers) bevestigde onder Jan Vlemmix. D’Aganix verenigt in zijn pedigree twee supersterren van Stoeterij Zangersheide met Dominator Z als vader en Andiamixa Hero Z, van Aganix du Seigneur Z x Andiamo Z, als moeder. Stal Harrie Theeuwes had bij de vijfjarigen met Bliksem Mc Queen 111 Z (Bamako de Muze x Lord) en Dave Vermandel aan de teugels opnieuw een winnaar.

Andere foutloze combinaties waren:
  • Kris Christiaens met Diamant van ’t Coseveld Z (Diamant de Semilly x Corrado I; f: Dorien Boden & Dries Schreurs)
  • Frederik Dekens met Balouto van Paemel Z (Baloubet du Rouet x Colman; f: Stoeterij van Paemel)
  • Dieter Vermeiren met Dida Di Darco Z (Diamant de Semilly x Darco; f: Jan Van den Nyden)
  • Benny Naessens en Balisto vd Schorre Z (Balou du Rouet x Argentinus; f: Steven Van Eeckhoudt)
  • Jens Nijs en Calvino II de Nyze Z (Calvaro Z x Heartbreaker; f: Danny Nijs)
  • Jerome Hennau en Kaid H Z (Kannan x Darco; f: S.C.R.I.S.KY Horses )
  • Robin Van Thillo met Cilanto XC Z (Chellsini Z x Quintus; f: Xavier Coninckx)

Zesjarigen

De proef voor zesjarige hengsten bestond uit een barema A met twee fasen, waarbij 15 van de 34 kandidaten dubbel foutloos bleven. Jeroen Appelen en Neverland Z (Numero Uno x Carthago Z; f: Hoeve van Steenwinkel LV) die enkele weken geleden nog de eerste manche in Lier wonnen, werden nu derde in Opglabbeek. Frederik Dekens en Chaiton F Z (Clinton x Heartbreaker; f: D. De Vidts & K. Hamelinck) plaatsten zich als zesde, op de voet gevolgd door Isabel De Rijcker en Socrates van ’t Ravennest Z (Spartacus TN x Corrado I; f: Jan Boelens). De nulronde van Frederic Vernaet en de Asca Z x Carthago Z nakomeling Amadeo van ’t Vossenhof Z (f:  P. & A. Verwaest-Lambrechts) kon weer op veel belangstelling rekenen. Zij eindigden op een 13e plaats.

Zevenjarigen

Bij de zevenjarige hengsten waren er 11 deelnemers en van de zeven kandidaten in de barrage deden vier het opnieuw onder fouten. Koen Gelaude en Calensky Hero Z namen de vierde plaats in. Calensky is een Cornet Obolensky x HH Radco, die zeven jaar geleden gefokt werd door Luc Henry.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?