Z-paarden palmen GP’s van jeugd CSI in

Winst in Children GP

Tijdens het internationale jeugdconcours in Sentower Park, Opglabbeek, gingen de Z-paarden met heel wat topklasseringen aan de haal. Drie van die ereplaatsen werden verzilverd door Louise Ameeuw en haar Lover Boy Z. Deze kleinzoon van Levisto Z werd geboren bij Stoeterij Zangersheide. Zijn moeder is niemand minder dan Abba Z (1.50m met Judy Ann Melchior), die eveneens de moeder is van Take A Chance On Me Z (1.65m met Christian Ahlmann). Louise en Lover Boy Z sprongen op het EK in Zuidwolde al naar een individuele vierde plaats en ook in de jeugd CSI van afgelopen weekend stonden ze meer dan hun mannetje. Hun openingswedstrijd wonnen ze meteen en een dag later waren ze goed voor de tweede plaats. In hun Grote Prijs sprongen de Children op 1.25m-niveau. 10 combinaties plaatsten zich voor de barrage, waarin Louise en Lover Boy Z de concurrentie het nakijken gaven en de eerste plaats opeisten. De dubbel foutloze prestatie van Jef Peeters en Contiki AH Z (Contact vd Heffinck x Carthago Z) leverde een vierde plaats op.

Runner-up in U25 GP

Arnaud Gaudblomme en de achtjarige Plato de Muze werden de vice-winnaars van de U25 Grand Prix. 11 van de 45 deelnemers legden het 1.45m hoge basisparcours foutloos af en gingen door naar de barrage. In de barrage werden er zes nulrondes neergezet, waaronder ook door Arnaud Gaublomme en Plato de Muze Z, gefokt door Joris de Brabander. Deze nakomeling van Plot Blue uit Iphigeneia de Muze (1.60m met Grégory Wathelet) klokte af in 38.56 seconden en eindigde hiermee nipt op de tweede plaats.

In de andere U25-rubrieken stuurde Emilie Conter de achtjarige Zirocco’s Son Z (Zirocco Blue x Burggraaf) naar een derde plaats in de 1.35m proef met twee fasen. Alexander Housen greep met Lorelei van het Waterschoot (lord Z x Parco) net naast de overwinning in het 1.45m parcours rechtsreeks op tijd.

Tweede plaats in GP Juniors

De junioren verschenen met 50 aan de start in hun afsluitende Grand Prix, waarvan er 14 een foutloze omloop behaalden. In de barrage hielden er nog slechts vijf de nul op het scorebord. De Britse amazone Nicole Lockhead Anderson raakte in Opglabbeek geen enkele balk met haar achtjarige Flipper Darco UK Z (Flipper d’Elle x Darco), gefokt door Euro Stud UK/Shelvin Farm. Naast een vijfde plaats, haalden de twee hun hoogste klassering in de 1.40m aangeschreven Grote Prijs, waarin ze de tweede ereplaats bemachtigden.

Iris Michels uit Nederland sprong met Cristal Utopia (Calvino Z x Focus) naar een derde en vijfde plaats in de nevenrubrieken voor Juniors.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?