Z oogst wereldwijd in Grands Prix

Er passeerde de afgelopen dagen geen Grote Prijs of een Z-paard speelde er een belangrijke rol van betekenis.

North Carolina

15/100 van een seconde hield Eugenia Garza Perez en de Asca Z-zoon Armani SL Z van de winst in de vijfsterren GP van Tryon.

Noorwegen

In Oslo sprong Looyman Z (Numero Uno x Wellington) onder Henk van de Pol naar een vierde plaats in de CSI4* Grote Prijs, nadat ze de dag voordien naar de overwinning snelden in het 1.50m parcours rechtsreeks op tijd.

Nederland

Lucas Porter en C Hunter (oorspronkelijk C-Hunter de Nyze) vielen ook net naast het podium in de driesterren Grote Prijs van Zwolle. De dubbel foutloze prestatie van deze Cassini II-zoon was goed voor een vierde plaats.

Marokko

De Zwitser Elian Baumann verzamelde drie opeenvolgende derde plaatsen met Campari Z, waaronder ook in de wereldbeker van El Jadida. Deze ruin is een zoon van Contact van de Heffinck, gefokt door Kim Vanderwaeren. Berlux Z (Berlin x Major de la Cour) en Jennifer Hochstadter uit Liechtenstein werden er de runners-up in de één ster GP.

Mexico

De Mexicaanse driesterren Grote Prijs van Coapexpan leverde thuisruiter Daniel Rihan Goyeneche en Couleur van Berkenbroeck (Couleur Rubin x Carthago Z) een tweede plaats op. Op vrijdag eindigde dit duo ook al tweede in de 1.50m aangeschreven barrage.

Frankrijk

Piergorgio Bucci en de achtjarige Naiade d'Elsendam Z (Nabab de Reve x Quattro B) waren één van de 13 combinaties die door mochten naar de barrage van de tweesterren GP van St.Tropez - Grimaud. Ook de barrage werkten ze foutloos af, wat resulteerde in een vierde plaats.

Daarnaast pakte Benjamin Barbot een derde plaats met Aristote du Toultia Z (Arko III x Eros Platiere) in de 1.35m Grand Prix van het Franse Dunkerque.

België

Christophe Vanderhasselt en Angelika Hero Z, van Aganix du Seigneur Z, sloten in Lier de top drie af in de finalerubriek voor zevenjarigen. Emma Rooms en de Taloubet Z-dochter Tigra Ter Wilgen Z bleven ook dubbel correct en volgden op een zevende plaats.

De foutloze omlopen van Lucia Le Jeune Vizzini en Cabalgaro Z (Calvados Z x Caucalis) brachten hen naar een zesde plaats in de tweesterren Grote Prijs van Lier.

Spanje & Zwitserland

Op CSI1*-niveau sprongen Calorie vh Marienshof (Clinton x Libero H) en Joe Clee naar een tweede plaats in de 1.40m GP van Oliva-Valencia. Michelle Margadant finishte derde met de door Peter Postelmans gefokte Namur Z (Nabab de Reve x Latano I) in het Zwitserse Chevenez.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?