Z oogst op BK Jonge Paarden

Zangersheide oogstte heel wat medailles en ereplaatsen op het Belgisch kampioenschap jonge paarden in Gesves.

Gregory Wathelet is de nieuwe Belgische kampioen bij de zevenjarigen, met de merrie Argentina de la Marchette. Het brons was voor Cyril Cools met Che de Kezeg Z, een zoon van Glock’s London uit de fokkerij van Walter Vermoesen. Michael Joly werd vijfde met Dicaprio Z (Diamant de Semilly)

Bij de zesjarigen ging het goud naar Manuel Thiry met zijn merrie Conmitage uit de fokkerij van Paul Schockemöhle. Virginie Thonon met Zirkana Adelheid Z (Zandor Z) en Jan Van Dyck met Caramella Van ’t Vossenhof Z (Chellano Alpha Z) eindigden net naast het podium op de vierde en vijfde plaats.

Pieter Kenis en Okky-Blue-S zijn de nieuwe Belgische Kampioenen bij de 5-jarige paarden. Het brons was voor Steven Verwaeren, in het zadel van de hengst Dylano Van De Heide Z, een zoon van Denzel Van ’t Meulenhof van fokker Domien Wouters.

Benny Naessens won op het BK de troosting bij de 7-jarigen, met Valentina de Sarlar Z, een dochter van Verdi TN uit de fokkerij van Andre Tavernier. Pascal Van Laethem werd tweede in die rubriek, met Emara Giguellerie Z (Elvis Ter Putte) van fokker Pierre Paindaveine. Tristan Guisson werd vierde met Naturelle Vh Legitahof Z (Nabab de Rêve) terwijl Nick Bossaerts als vijfde finishte met Z Golden Girl Hero Z (Zandor Z).

Hetzelfde weekend sprongen twee Z paarden naar de eerste en tweede plaats in het Azelhof: Zinedine Zidane Z (Zambesi Z) wint voor VDL Groep Hermes Z (C-Hermes Z: Cassanova Z x Carthago Z). Ook in Frankrijk waren er overwinningen op internationale meetings: Coronation Z (Crown Z) wint in Arnas Champbury, Die Hard of Roses Z (Diamant de Semilly) en Cooper Z (Cornet Obolensky) deelden in Deauville de eerste plaats bij de zevenjarigen.

In Donaueschingen wint C-Hunter de Nyze Z (Cassini I) met de Amerikaan Lucas Porter de driesterren GP. Cahterine Van Roosbroeck wint in Hasselt de nationale GP met Qiazetta Z (Quasimodo Z).

In Wiener Neustadt springt Clintissima van Spalbeek Z (Clintissimo Z x Picasso Z) met de Italiaanse Aurora Bortolazzi naar de tweede plaats in de rankingproef, net voor Mister Z (Mister Picobello Z) met Christian Juza.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?