Z in Longines Global Champions Tour Shanghai

De vierde manche van de Longines Global Champions Tour situeerde zich in het Chinese Shanghai. Met de GP die al op zaterdag gereden wordt, wijkt het GCT-programma af van de reguliere internationale wedstrijden, waarin de grote prijs meestal de afsluitende rubriek is.

In die Grand Prix wisten 9 van de 35 deelnemende combinaties zich te plaatsen voor de barrage, waaronder ook de Fransman Titouan Schumacher met Atome Z, de 3* GP winnaars van de laatste week van de Z-Tour. Ze zetten een tijd neer die goed was voor een podiumplaats, maar door vier strafpunten moesten ze zich uiteindelijk tevreden stellen met de 8e plaats.

Atome Z is een zoon van Amadeus Z x Toulon, gefokt door Haras des Brimbelles uit Gaillon. Hij sprong in Shanghai meerdere goede resultaten bij elkaar, waaronder ook een 7de plaats in de eerste teamcompetitie van de Global Champions League. In diezelfde kwalificatiewedstrijd voor de GP werden Marcus Ehning en Cristy Z (Canturo x Landlord) 5de.

Simon Delestre en Qopillot Batilly Z, een zoon van Delestre’s voormalige hengst Qlassic Bois Margot, eindigden met een foutloze ronde in 60.28 seconden op een 3de plaats in het 1.50m parcours rechtstreeks op tijd. Karel Cox en Dublin van Overis Z (Darco x Kashmir v. Schuttershof) finishten 0,03 seconden later en werden 4de. De 60.77 seconden van Maikel Van der Vleuten en Beauville Z waren goed voor de 6de plaats. In de 1.50m openingsproef met twee fasen werden zij al eens 6de achter Christian Ahlmann en de negenjarige Atomic Z (Cumano x Chin Chin).

In de laatste competitie in Shanghai, de tweede GCL teamcompetities, ging de 6e plaats naar de Zwitser Martin Fuchs en Chica B Z, van Canturano Z x Berlin.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?