Z gooit hoge ogen met 6 GP overwinningen en 5x top 5

Wat een magisch weekend voor Stoeterij Zangersheide! In België, Monaco, Frankrijk, Spanje, Engeland en Oostenrijk sprongen Z-paarden naar GP-winst. Wij nemen je mee op deze overwinningstour.

 

Beauville Z wint GCT GP op negen jaar!

Maikel Van der Vleuten en Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines; f: Pascal Habets) wonnen de Global Champions Tour Grand Prix in Monte Carlo in Monaco, het op één na kleinste land ter wereld. De barrage bestond uit 10 kandidaten. Beauville Z is amper negen jaar en was veruit de jongste deelnemer aan de barrage. Bovendien was het zijn allereerste vijfsterren Grand Prix, want voordien sprong hij enkel nevenproeven. Ook al is Beauville Z nog erg onervaren op dit niveau, hij gaf zich meer dan 100%. In één van de smalste en moeilijkste pistes ter wereld, vocht Beauville Z zich naar de top. In ware formule 1 stijl, finishte de top vier praktisch binnen dezelfde seconde. Maikel van der Vleuten en Beauville Z klokten af in 33.06 seconden, wat exact 6/100 seconden sneller was dan Bassem Mohammed (Gunder). Door deze overwinning is Maikel van der Vleuten de 10e ruiter die zich kwalificeerde voor de LGCT Superfinale in Praag. Met nog negen manches voor de boeg, heeft de Nederlandse topruiter nu zijn doel al bereikt.

 

Z op 1 en 3 in Wettenhall

15 van de 38 starters haalden de barrage in de grote prijs van de British Masters International CSI**. 10 onder hen zetten een tweede nulronde neer en zo barstte de strijd om de eerste plaats los. Die titel ging naar Anthony Condon met Zira vh Kapelhof Z (Zürich x Quickfeuer van Koekshof; f: Gert Nicolaï). Naast de overwinning werd ook de derde plaats ingenomen door een Ierse ruiter. Richard Howley en Seahorse Z (Hunter’s Scendix x Chellano Z; f: NV Catho) sloten de top drie af met amper 1/100 seconde verschil met plaats twee.

Ook de finalerubriek voor zesjarigen werd gewonnen door een Zangersheide geregistreerd paard, meer bepaald door Vins vd Trojopehoeve Z (Vagrant Z x Calvados) en Charlie jones.
 

Air Jordan Z levert winnaar 2* GP Santander

Atlantic Z, van Air Jordan Z x Voltaire, werd 12 jaar geleden in Nederland geboren bij H. Van Oers uit Heythuysen. Zijn sportcarrière bracht Atlantic Z naar Spanje naar de stallen van Kevin Gonzalez de Zarate Fernandez. De twee slaagden er als enige combinatie in om twee foutloze rondes neer te zetten in de Spaanse tweesterren GP van Santander en schreven zo de overwinning op hun conto.

 

Cicero Z dochter zegeviert in St. Tropez

De CSI1* Grand Prix overwinning van St. Tropez ging naar de 18-jarige Franse thuisamazone Malaurie Bayzelon en Carisma NC Z. Uit de barrage met zes kandidaten, waren zij de enigen die binnen 31 seconden wisten te finishen. Carisma werd gefokt door Nele Claeys en is een achtjarige dochter van Cicero Z x Darco. Zij is eveneens de halfzus van Diplomat, die op 1.50m-niveau actief is met Filippo Marco Bologni.

 

Belgische Z-zeges

Met meer dan 2 seconden voorsprong won Sam Polleunis de nationale 1.45m GP in Hasselt met Be Cute van de Wolfsakker. Deze dochter van Bamako de Muze x Libero H is de volle zus van Big Boy vd Wolfsakker Z (1.50m met Francisco Mendoza). Beide paarden werden gefokt door B. van der Kloet uit Poppel.

In Mons Ghlin, in het Waalse gedeelte van België, waren Lilly Atwood en Cor-Leon vd Vlierbeek Z onklopbaar in de tweesterren Grand Prix. Van de 15 barragekandidaten gaf de Britse amazone iedereen het nakijken met haar tienjarige nakomeling van Calvaro Z x Omar (f:  Chris & Eva Anné-De Maeyer).

Ook in Knokke Hippique kon men niet om de Z-paarden heen. Eerst sprongen Joseph Clayton en Carreau of Greenhill Z (Clintissimo Z x Caretino; f: Philip Gysbrechts) naar een vierde plaats in de CSI3* GP. Na twee eerdere tweede plaatsen, werden Koen de Waele en de zevenjarige Hilfiger van’t Ameldonk Z (Horion de Libersart x Casall ASK) ook nog eens tweede in de CSI1* GP. Voor Andres Vereecke en Kashmira Z (Kashmir van Schuttershof x Libero H) was er een top drie classificatie in de tweesterren grote prijs. Naast de derde plaats eindigde stamboek Zangersheide in deze GP ook nog zevende met Leonie Peeters en Comme One Z (Comme d'Api vd Hacienda Z x Kannan). Hun chrono kwam erg dicht in de buurt van de winnende tijd, maar vier strafpunten waren spelbreker.

 

Runner-up van Air Jordan Alpha Z in Wiener Neustadt

De Zangersheide zegereeks van afgelopen weekend eindigde in Wiener Neustadt. Karl Schneider en Citronello Z (Campus x Ogano Sitte; f: Exelmans- Laevers) sloten hun Oostenrijkse competitie af als runners-up in de **Grand Prix.

Andrija Hrgovic uit Kroatië behaalde er schitterende resultaten in de jonge paarden rubrieken. Met Airco de l’Esprit Z, van Air Jordan Alpha Z x Quantum werd hij tweede in de finale voor vijfjarigen. Ook met Incognito Z (I’m Special de Muze x Acord II) raakte hij het hele weekend geen balk en was hij goed voor de hoogste ereplaats in de finale voor zesjarigen.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?