Titouan Schumacher en Atome Z
Titouan Schumacher en Atome Z

Z-Tour sluit af met Z-winst in 3* en 1* GP’s


3* GP

De derde en laatste week van de Z-Tour werd afgesloten met een knallende overwinning van Titouan Schumacher en Atome Z. De twaalfjarige zoon van Amadeus Z x Toulon werd twee weken geleden al derde in de driesterren GP van Bonheiden en ook in Lanaken stelde hij niet teleur. Na een tweede plaats in de barrage van het 1.50m parcours op zaterdag, waar hij Seahorse Z (Hunter’s Scendix x Chellano Z) en de Ier Richard Howley voor zich moest laten, schakelde hij op zondag nog een versnelling hoger. Van de 59 deelnemers, plaatsten er zich slechts zeven voor de barrage, waarin Atome Z en Titouan zich met meer dan twee seconden voorsprong verzekerden van de overwinning.

Atome Z werd gefokt bij Haras de Brimbelles en komt uit een moederlijn waaruit al heel wat topspringpaarden voortkomen, waaronder zijn volle broer Alternext Z (1.50m met Theo Chehu), Falco van Spieveld (1.60m met Nicole Walker), Delux van T&L (1.60m met Niels Bruynseels), …

U25 GP

Pieter Clemens en de achtjarige Agandance van’t Gelutt Z, van Aganix du Seigneur Z x Cadence van’t Gelutt Z sprongen naar een vierde plaats in de 1.45m aangeschreven grote prijs voor ruiters onder 25 jaar. Met 0,11 seconden vielen ze net buiten de top drie.

1* GP

Ook in de GP van de CSI1* competitie ging de overwinning naar een Zangersheide geregistreerd paard. Het waren de Britse Chloe Winchester en Don Corleone 111 Z (Der Senaat 111 x Ideal de la Loge) die zegevierden. Bjorn Vandenbossche en zijn zevenjarige Nabiba Z (Nabab de Reve x Heartbreaker) bleven ook dubbel foutloos en eindigden op een zesde plaats.

Finale YH

De finalerubriek voor zesjarige paarden werd alweer gedomineerd door Alexander Liefsoens, die naast de overwinning met Elnica CI Z (Elvis ter Putte x Flamenco Desemilly), ook nog vijfde werd met Esteluna CL Z (Elvis ter Putte x Nabab de Reve) en zevende met Echo van Spalbeek Z (Elvis ter Putte x Cornet Stern).  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?