Vijftien nieuwe Z-gekeurde hengsten in Deauville

Gisteren stond in het Franse Deauville de laatste dag van de Z-hengstenkeuring op het programma. Vijftien hengsten wisten hierbij de jury, bestaande uit Eric Levallois, Luc Tilleman en Heinz Meyer, te overtuigen.

Voor de hengsten gepresenteerd in vrijheid waren het de volgende nummers die hun goedkeuring verkregen:
  • Nummer 1, Gentleman de Circee (President x Le Tot de Semilly)
  • Nummer 8, Garou des Forets (Cornet Obolensky x Uganp Sitte)
  • Nummer 12, Globe de Riverland (Aldo du Plessis x Kannan)
  • Nummer 14, Chaccotino Z (Chacco-Blue x Caretino)
  • Nummer 15, Burberry DK Z (By Ceira d’Ick x For Pleasure)
  • Nummer 20 Glamour des Forets (Contendro I x Le Tot de Semilly)
  • Nummer 23, Gold de Riverland (L’Arc de Triomphe x Cumano)
  • Nummer 24, Happy Dream de Septon (Happy Felix Hero Z x Nabab de Reve)
  • Nummer 32, Finger des Cabanes (Cirus des Cabanes x Jus de Pomme)
  • Nummer 35, Pistoia du Bois (Indoctro x Kashmir van Schuttershof)

Ook onder het zadel waren er enkele hengsten die de jury wisten te bekoren. Het gaat hierbij om het nummer 36, Etson des Sens, een vijfjarige zoon van Vatson Sitte uit niemand minder dan Atlete van ’t Heike, een Voltaire-dochter die zelf op 1m60-niveau sprong onder het zadel van Eric Lamaze. Ook Etson des Sens zijn halfbroers doen het goed in de sport: Darmani van ’t Heike (Grandeur) springt op 1m55-niveau onder het zadel van Nicolas Delmotte terwijl Illusion GT (Couleur Rubin) op 1m55-niveau springt met Diego Javier Vivero Viteri. Etson des Sens werd gefokt en voorgesteld door Ecurie Sens O Riel. Ook het nummer 37, de vijfjarige Inox d’Or, kreeg het zege van de jury. Deze zoon van Curby du Seigneur x Chellano Z werd gefokt door Yves Vilain en voorgesteld door Christophe Verhulsel. Zijn moeder, Cheriede Wilmar Z is een halfzus van Gitana van ’t Ertsenhof (Flyinge Electro) die met Wesley Carmans op 1m45 niveau acteert. Het nummer 38, de 6-jarige Indy, toonde ook veel kwaliteit. Deze zoon van Chacco-Blue x Van Gogh werd gefokt door A. Van Dooren en werd nu voorgesteld door First Horse Stable. Indy komt uit dezelfde moederlijn van Zycalin W, die op het hoogste niveau springt onder het zadel van Emanuele Massimiliano Bianchi. Als laatste kreeg ook het nummer 40, de 7-jarige Maserati Quality, groen licht van de jury. Deze zoon van de uitzonderlijke Carthago Z werd gefokt door Quality Stud maar werd nu voorgesteld door Ecurie Sens O Riel. Langs moederszijde voert hij het bloed van Coriano Z en is hij verwant aan Cabrol Amicor (CSI 1m60 met Matthias Granzow), Alban (CSI 1m60 met Valerio Amici) en Casanova Z (CSI 1m55 met Andrea Benatti).

Op zaterdag kreeg Vancouver de Lanlore, een 10-jarige zoon van Toulon x Le Tot de Semilly, reeds zijn definitieve goedkeuring. Vancouver de Lanlore werd gefokt door Anne Dafflon en loopt op het hoogste niveau onder het zadel van Penelope Leprevost. Twee weken geleden werd het duo nog tweede in de CSI3* Grand Prix van Offenburg terwijl ze in de Wereldbeker van Lyon één strafpuntje tijd lieten noteren, nadat ze daags tevoren ook al foutloos sprongen in de CSI5*-W Grand Prix van Lyon!

 


Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?