Tobago Z wint na Madrid ook de WB van Bordeaux!

Wat een boerenjaar hebben de Zangersheide paarden achter de rug in het wereldbekercircuit van de West-Europese League! Van de 13 manches, staan er maar liefst 5 op naam van Zangersheide geregistreerde paarden. De zegereeks begon met Sea Coast Pebbles Z, het paard van het jaar, die met Gudrun Patteet de manche in Helsinki won. Een maandje later pakten Daniel Deusser en Tobago Z de winst in de Spaanse wereldber van Madrid. Zowel in Mechelen als in Leipzig waren Christian Ahlmann en Clintrexo Z onklopbaar en ook de laatste etappe gaat naar een Duitse ruiter en een Z-paard. 

Zes combinaties slaagden er met glans in om het parcours van Jean-Francois Morand foutloos af te leggen. De Noorse amazone Marie Valdar Longem en Si La Sol de Greenbay Z (Schilling ET x Randel Z) deden het opnieuw zonder fouten in de barrage, maar hun veilige ronde resulteerde in een langzame chrono van 53.14 seconden, goed voor de vijfde plaats. Wanneer Daniel Deusser met de elfjarige zoon van Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue als laatste in de piste verscheen, stond de te kloppen tijd met 44.72 seconden op naam van Grégory Wathelet. 

De spanning was te snijden. Zeker als je weet dat Tobago Z naast de gouden medaille in Madrid ook al vierde werd in Leipzig en brons pakte in Amsterdam. Double D en Tobago Z startten aan de barrage en meteen was duidelijk dat ze slechts voor één plaats gingen: de eerste. Met grote galoppade en zonder ook maar ergens te vertragen, legden ze de barrage af in topsnelheid. Het resultaat was dan ook duidelijk: 46.37 seconden! Hiermee pakt Tobago Z zijn tweede en Daniel Deusser zijn derde WB zege van het seizoen. “Zo’n seizoen had ik nog nooit. Dit is gewoon geweldig!”, reageerde Daniel die nu als klassementsleider naar de wereldbekerfinale in Göteborg kan.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?