Tobago Z vierde in Rolex GP ’s-Hertogenbosch

Een Rolex Grand Slam wedstrijd, dat is het neusje van de zalm. Het is topsport van het hoogste niveau, waaraan enkel de absolute top meedoet. Met de finale van het wereldbekerseizoen in het vooruitzicht binnen twee weken, vormde deze grand prix voor vele combinaties de generale repetitie om hun huidige vorm af te toetsen.

40 combinaties verschenen aan de start, bestaande uit de beste ruiters en ditto paarden. Nederlander Louis Koninckx ontwierp voor de gelegenheid een parcours waarbij de hoogte, de techniciteit en de toegestane tijd tot het uiterste gedreven werden. Het geduld van het publiek werd aardig beproefd, want het was wachten tot combinatie nummer 27 vooraleer de eerste nulronde een feit was. Daniel Deusser en Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue) wisten als eerste de klus te klaren en na hen deden nog vier duo’s hetzelfde.

Aangezien zij de eerste foutlozen waren, moesten Daniel en Tobago Z de barrage openen, wat misschien niet de meest dankbare plaats is in een barrage. Ze namen een sterke start, maar kregen een springfout op de derde barragehindernis. Met vier strafpunten en een tijd van 44.38 seconden, eindigden Daniel Deusser en Tobago Z net buiten de podiumplaatsen, wat nog goed was voor € 90.000 aan prijzengeld.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?