Tobago Z derde in WB Amsterdam

Super spannend! Zo kan je de barrage in de wereldbeker van Amsterdam het best omschrijven. 8 van de 39 ruiters stuurden hun paarden naar een nulronde en zagen we terug in de barrage. Daniel Deusser en Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue) traden als zesde aan in de barrage. Ze bleven foutloos en met hun tijd van 33.54 seconden sloegen ze de te kloppen tijd aan diggelen door bijna een seconde sneller te eindigen! Het Nederlandse publiek ging uit zijn dak en met nog slechts twee combinaties te gaan, was iedereen er zeker van dat de winnaars gekend waren.

De volgende starter, Pius Schwizer, dacht er anders over. Hij kwam de piste binnen en verbrak de snelle tijd van Deusser en Tobago Z met 0,20 seconden, waardoor de te kloppen tijd op 33.34 seconden kwam te staan.

Zou Henrik von Eckermann het nog sneller kunnen? Het spreekwoordelijke “de laatsten zullen de eerste zijn” werd al meermaals waarheid in de voorbije wereldbekermanches. Denk maar aan de beide WB overwinningen van Christian Ahlmann met Clintrexo Z en Caribis Z. En ja hoor, Henrik von Eckermann deed het nog een halve seconde sneller en won met 33.01 seconden. De volledige top drie eindigde binnen dezelfde seconde!

Met deze derde plaats komt Daniel Deusser helemaal bovenaan in de tussenstand voor de wereldbekerfinale waaraan de 18 beste ruiters mogen deelnemen. Op 10 februari vindt de laatste wereldbekermanche plaats in Bordeaux en dan is het aftellen naar de finale in Göteborg op 7 april.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?