Thibeau Spits en Bellissimo Z winnen allereerste 3* GP!

In Bonheiden was junior ruiter Thibeau Spits alle seniors te snel af. Hij pakte er samen met Bellissimo Z zijn allereerste overwinning in een driesterren Grand Prix, wat zowel voor ruiter als voor paard een unicum is. Het is een bevestiging van hun hun goede vorm, die ze hopelijk nog enkele weken kunnen aanhouden tot het EK in het Nederlandse Zuidwolle.

Na zijn tweede plaats op het Belgisch Kampioenschap voor Junioren met Juragold Bormes, had Thibeau twee ijzers in het vuur voor het EK. De driesterrenwedstrijd in Bonheiden was voor Thibeau het eindexamen voor welk paard hij zou kiezen. Bellissimo Z, van Bamako de Muze x Chin Chin, overtuigde hem met overmaat.

Thibeau en Bellissimo Z waren de eersten die een foutloze basisomloop wisten neer te zetten in de grote prijs. Het betekende ook dat ze de barrage met acht gegadigden mochten openen. Al bleek dat geen nadeel voor deze twee. Geen enkele combinatie nadien slaagde erin om hun chrono van 32.40 seconden te verbeteren. Op 0,01 seconde na wonnen Thibeau en Bellissimo Z met een volle seconde voorsprong.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?