Thibeau Spits en Bellissimo Z pakken vierde overwinning in vier weken

Thibeau Spits en Bellissimo Z (Bamako de Muze x Chin Chin) zitten in de winningmood, zoveel is zeker. Op minder dan één maand tijd snelden ze al viermaal naar de overwinning in een 1.45m Longines rankingproef, waarvan al de tweede tijdens de Sevilla Horse Tour in Spanje. Met hun foutloze tweede fase in 37.19 seconden waren ze snel genoeg om de concurrentie achter zich te laten.

In de Spaanse tweesterren Grote Prijs wist Thibeau gisteren twee paarden te plaatsen voor de barrage, wat op zich alweer een grote prestatie is als je weet dat er in totaal maar vijf van de 42 combinaties mochten terugkeren naar de barrage. Uiteindelijk finishte Thibeau op een derde en vijfde plaats. Met Bellissimo Z kwam de winst alweer heel dichtbij, maar vier strafpunten gooiden roet in het eten, waardoor ze vijfde werden.

Thibeau’s vader, Patrik Spits, slaagde er met de achtjarige Virocondo Z (Va-Vite x Lys de Darmen) ook in om de 1.35m hoge barrage te winnen. De appel valt soms niet ver van de boom. Voor de Finse Mirella Lesonen-Hakola en Winput VK Z (Warrant x Cavalier) was er een derde plaats op 1.40m-niveau. Braden James uit Canada sprong met Naomi PS Z (Nabab de Reve x Argentinus) naar een eerste, tweede en derde plaats bij de zevenjarigen. Verder pakte Silke Janssens met Cairo van het Ganzenhof (Clinton I x Coriano Z) ook een eerste plaats op een hoogte van 1.20m.

 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?