Terugblik naar Z-Tour week 1

Tijdens de eerste week van Z-Tour editie 2019 bestond de competitie uit een CSI2*, CSI1*, CSIU25 en CSIYH voor zesjarige paarden. Op de Ratina Z-piste, de Ramiro Z-piste en de Almé Z-piste werden er maar liefst 2338 omlopen verreden. Paardensport, een fijne accommodatie, mooi weer, een ontspannen sfeer, … je vindt het deze weken allemaal op het domein van Stoeterij Zangersheide in Lanaken. 

Grote Prijzen

Brecht Bille en de tienjarige merrie Q Cortina Z (Quidam de Revel x Coriano Z) sprongen naar een vijfde plaats in de grote prijs van de tweesterrencompetitie. In de 1.40m GP voor ruiters en amazones jonger dan 25 jaar, ging de vijfde plaats naar Charlotte Spaas Levallois en Lady Lyn vd Nemen Z (Lord Z x Simply). Zij werden de dag voordien ook al vierde.

In de CSI1* grand prix sloot Sophie Michiel de top drie af met de zevenjarige Cougar de Hus (Cosinhus x Argentinus), die uit dezelfde moederlijn komt als Arko III (1.60m met Nick Skelton) en Tsunami de Hus (1.60m met ex. Mohammed Ahmed Al Owais). Robbert Ehrens en de eveneens zevenjarige Durette Z (D’Avo’s Ducarlos x ARD VDL Douglas) deden het ook volledig zonder springfouten en eindigden op een negende plaats.


Zesjarige paarden

In hun finalerubriek sprongen de zesjarige paarden op een hoogte van 1.30m. Gerben Morsink en de zelfgefokte Carsey Z, van Carthino Z x Guidam, bemachtigden een tweede plaats. Deze combinatie zagen we vorig jaar ook in de finale van het WK voor vijfjarigen. Piet Raijmakers Jr. en de hengst I’m Specialized Z (I’m Special de Muze x JK Horsetrucks Commanchi) vielen vorig jaar op het WK met een vierde plaats net buiten het podium. Ditmaal pakten ze een vijfde plaats, nadat ze ook al derde werden in de openingsrubriek. Guy Janssens en Campana Z (Carusso LS la Silla) maakten, op een tijdfoutje na, geen enkele fout tijdens de eerste week van de Z-Tour en werden zevende in de afsluitende rubriek.


Andere klasseringen

Dat Bart Anthonissen en de Andiamo Z-merrie Abbylithya Z (vm: Faust Z) te duchten tegenkandidaten zijn, hebben ze in Lanaken ook geweten. In het 1.25m hoge parcours rechtstreeks op tijd gingen ze voluit voor de winst, die ze ook effectief behaalden. Het was de enige keer dat de eerste plaats op 1.25m-niveau niet naar de Duitse amazone Anuschka Zewe en Cookie 57 (Cristallo I x Cosinus B) ging. Zij werden ditmaal tweede na twee eerdere overwinningen. De volledige top drie was blauw en geel gekleurd met Gregory Vos en Danke Schon Second Life Z (Der Senaat 111 x Olisco) die derde werden. Een dag later voegde dit duo ook nog een tweede plaats toe aan hun palmares.

Andere ereplaatsen waren er voor Koen Vereecke die tweede werd met Copiapo Z (Calvaro Z x Candillo Z) in de in de 1.40m speedproef. Patrick McEntee en Alice Mury Marais Z (Air Jordan Z x Calvin Z) wonnen een 1.35m proef, waarin Paul Delforge en Carla du banney Z (Clintissimo Z x Jaguar Mail) derde eindigden. Jeroen De Winter en de zesjarige Karenina Z (Kannan) uit de volle zus van Big Star (1.60m met Nick Skelton) werden ook derde in het 1.15m parcours met twee fasen. 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?