Tal van GP-klasseringen voor Stoeterij Zangersheide

De Zangersheide geregistreerde springpaarden verzamelden weer heel wat topkwalificaties in Europese GP’s.


Van Chantilly

In de Longines Global Champions Tour van Chantilly finishten Koen Vereecke en snelheidsduivel Diadarco van Evendael Z (Diamant de Semilly x Darco) op een tweede plaats in de 1.45m hoge tweesterren Grote Prijs. 19 van de 60 starters haalden de barrage, waarin er opnieuw negen nulrondes neergezet werden. Diadarco, die in Chantilly alweer geen enkele balk raakte, zette de klok stil op 47.27 seconden en moest enkel de Braziliaanse Monika Quillon (Kwikly) voorlaten.

Ook in de CSI1* GP volgde er sterk Z-resultaat, met Wouest de Cantraie Z en thuisruiter Guillaume Canet op één. Deze zoon van Winningmood x Calvin Z, gefokt door Philippe Poppe, sprong in Chantilly op 1.35m-niveau al naar een eerdere derde en zesde plaats en zorgde voor de perfecte afsluiter met winst in de GP.

Nicola Philippaerts en Khan vd Kattenvennen Z (Kannan x Heartbreaker) wonnen de finalerubriek voor zevenjarige paarden. Koen Vereecke deed het ook dubbel foutloos met Call Me de Muze Z (Clarissimo Z x Ramiro Z) en eindigde op een negende plaats.
 

Naar Le Mans

In het noordwesten van Frankrijk lieten Bruno Rocuet en Iliade Kdw Z (Indoctro x Brahmann St Simeon) van zich horen. Op zaterdag sprongen ze al naar een zesde plaats in de 1.45m speedproef en op zondag verzekerden ze zich van één van de vier barrageplaatsen in de 2* Grand Prix. Uiteindelijk sloten ze de top drie af met een balk in de barrage.
 

Naar Drammen

Quapella Z en haar Noorse amazone Lena Kristoffersen Øglænd verzamelden enkel top tien klasseringen in Drammen, Noorwegen. In de 1* GP sprongen ze naar een derde plaats op een hoogte van 1.40m. Deze merrie van Quaprice du Bois Margot x Capital werd negen jaar geleden gefokt door Stal Tops en is de volle zus van Queensland Z (1.45m met Nicolas Tayol).
 

Naar Bonheiden

Nico Baerts en de achtjarige Mag Master Z (Moujik de Sohan x Canezaro) kwamen net 0,17 seconden te kort om de tweesterren Grote Prijs van Bonheiden te winnen. Ze werden tweede in hun allereerste internationale GP ooit.
 

Naar Knokke en Valkenswaard

Vier weken Knokke Hippique zijn alweer voorbij, maar ook tijdens de laatste week lieten de Zangersheide paarden zich opvallen. Nederlander Henk van de Pol en Looyman Z gaven iedereen het nakijken in de driesterren grote prijs. Deze naamgenoot van zijn fokker W.M.J. Looymans slaagt er op zijn negen jaar al in om een 1.55m hoge Grand Prix te winnen. In de barrage met zes, werden er opnieuw vijf nulrondes gereden waardoor de tijd doorslaggevend was. Niemand slaagde erin om het beter te doen dan de 38.10 seconden van van de Pol en Looyman Z. Dat ze beiden in bloedvorm verkeren, bewijst hun volgende overwinning in de 2* Grote Prijs van Valkenswaard drie dagen later.

Euro Horse stalruiter Dimme d’Haese stuurde Empress EH Z (Emerald x Darco) naar de tweede plaats in de CSI1* GP van Knokke Hippique. De finale voor zevenjarigen werd gewonnen door Koen De Waele en zijn zelfgefokte Simply Magic KDW Z (Hunter’s Scendix x Caretino). Agustin Covarrubias met Vida Loca Della Marca (Vigo d'Arsouilles x Heartbreaker) en Lander De Bruyn met Maxx de Nyze Z (Mr. Blue x Heartbreaker) eindigden respectievelijk op een vierde en zevende plaats. In de afsluitende proef voor zesjarigen ging de derde plaats naar Jeroen Appelen en Neverland Z (Numero Uno x Carthago Z). Voor Koen De Waele was er ook in deze rubriek een vijfde plaats met No Fear KDW Z (Numero Uno x Berlin). De dubbel foutloze ronde van Laetitia Surin en Odyssee des Vergers Z (Ogano Sitte x Leonardo I) werd beloond met een tiende plaats. Laurent Thirion en Dedicace du Maillet Z (Diamant de Semilly x Erco Van 'T Roosakker) sprongen naar een derde plaats in de finale voor vijfjarigen.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?