Sea Coast Pebbles Z stelt WB finale veilig in Basel

In Basel werd afgelopen weekend de 10e manche van de wereldbeker jumping verreden. Met nog slechts drie manches in het vooruitzicht, wordt het stilaan duidelijk wie we begin april in Göteborg aan de start zullen zien.

De eerste wereldbekermanche van 2019 kende een gelijkaardig verloop als de laatste wereldbekermanche van 2018 in Mechelen. Door de hoge tijdsdruk gingen heel wat ruiter en paard combinaties in de fout. Amper drie van de 40 starters mochten wederkeren voor de barrage. Het werd uiteindelijk de Zwitserse Martin Fuchs die voor eigen publiek de overwinning in ontvangst mocht nemen.

Met één strafpuntje voor tijdsoverschrijding in de basisomloop, finishte Gudrun Patteet op een zevende plaats met haar Sea Coast Pebbles Z (Picasso Z x Flamenco de Semilly). Een prestatie die hen 11 extra wereldbekerpunten oplevert, waardoor ze met zekerheid een finaleplaats verzilveren. In de tussenstand staat Gudrun Patteet nu op het geluksgetal zeven en hiermee is ze momenteel de hoogst geklasseerde vrouw.

Helemaal bovenaan in de tussenstand staat Steve Guerdat, gevolgd door Pieter Devos, Martin Fuchs en Christian Ahlmann. Daniel Deusser sluit de top vijf af.

De winnaars van de Belgische WB, Christian Ahlmann en Clintrexo Z (Clintissimo Z x Rex Z) plaatsten zich in Basel op een 11e plaats, nadat er in het parcours één blokje van de muur naar beneden viel.

Ook Dominator Z liet zich in Basel alweer opvallen met spectaculaire rondes! In de afsluitende 1.50m proef was de toegestane tijd opnieuw de spelbreker. 14 van de 45 deelnemers verlieten de piste met strafpunten voor tijd, waaronder zes combinaties met slechts één strafpunt. Hiertoe behoorden ook Christian Ahlmann en Dominator Z (Diamant de Semilly x Cassini I), die finaal tiende werden. Lucia Le Jeune Vizzini eindigde net buiten de top drie met haar tienjarige Cabalgaro Z (Calvados Z x Caucalis).

In de 1.50m puntenproef behaalde Philipp Züger ook een vierde plaats met Casanova F Z (Clinton x Darco). Simon Delestre zagen we op de zesde plaats met Qopilot Batilly Z (Qlassic Bois Margot x Cabdula du Tillard).

Marie Valdar Longem werd zevende met Si La Sol de Greenbay Z (Schilling x Randel Z) in het 1.50m hoge parcours rechtstreeks op tijd.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?