Samuel Parot & Atlantis © Sportfot
Samuel Parot & Atlantis © Sportfot

Samuel Parot en Atlantis kronen zich tot GP-winnaars in Wellington

De laatste dag van WEF 2019 week 8 werd afgesloten met de $209,000 CSIO4* GP en van een verrassende ontknoping kan je zeker spreken! 43 starters probeerden het parcours van Steve Stephens foutloos af te leggen, maar amper twee paard en ruiter combinaties slaagden hier effectief in. Eve Jobs opende de barrage. Ze ging voor een veilige ronde, maar bij de laatste oxer viel de balk naar beneden. Ze finishte in 48.84 seconden, wat hun strafpuntentotaal op 7 bracht, waaronder ook 3 punten voor tijdsoverschrijding. “Ik weet dat Samuel Parot altijd voluit gaat in een barrage, dus op tijd zou ik het niet halen. Daarom ging ik voor een nulronde, maar jammer genoeg viel de laatste balk”, vertelde Jobs, die met deze top twee plaats momenteel het allerbeste resultaat uit haar carrière neerzet.

Parot en Atlantis, oorspronkelijk Atlantis W Z, verschenen als tweede en laatste duo in de ring. Ze starten aan hun barrage en al gauw viel er een balk uit de lepels, wat het natuurlijk extra spannend maakte. Uiteindelijk wisten Parot en Atlantis het bij die vier strafpunten te houden en de finishlijn te kruisen in 43.37 seconden, een prestatie die van hen de GP-winnaars maakt.

“Atlantis maakt me heel gelukkig”, zei Samuel Parot na afloop. “Hij is een echte winnaar. Het parcours van deze Grand Prix was zeker uitdagend. Het aantal galopsprongen in de lijnen was moeilijk te bepalen, met veel halve galopsprongen en de sprongen stonden hoog en breed.” Atlantis is een 16-jarige ruin van Andiamo Z x Royal Bravour, die in het Nederlandse Soest geboren werd bij S. De Wolff. De voorbije 4 jaar vormen Parot en Atlantis een team. In week 6 van het Winter Equestrian Festival in Wellington waren ze ook al succesvol met een eerste plaats op 1.45m-niveau.

De derde plaats ging naar de snelste combinatie met vier strafpunten en die plaats was ook weggelegd voor een Z-paard, meer bepaald voor Coulash van de Broy Z en zijn Colombiaanse ruiter Juan Manuel Gallego. Coulash is 13 jaar en combineert in zijn pedigree Cadence van’t Gelutt met Lys de Darmen. Door een vroege balk in de eerste ronde, ging Gallego voluit voor de tijd. “We deden een galopsprong minder in alle lijnen, wat ons deze korte tijd opleverde”, besluit hij.

Naast de overwinning in de grand prix sprongen Emilie Conter met Clearblue Z (Clearway x Landjunge) en Molly Ashe met Berdien Z (Bustique x Querlybet Hero) ook naar een eerste plaats op een hoogte van 1.40m.

Bron: persbericht Jennifer Wood Media Inc.

© foto’s: Sportfot

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?