Online Auction voor Tiji Stables, powered by Zangersheide


Garfield de Tiji des Templier
s (Jérôme Guery), Hello Guv’nor (ex Flinstone de Tiji – Scott Brash), Bull Run’s Faustino de Tili (Kristen Vanderveen), Sea Coast Don’t Touch Tiji Hero (Gudrun Patteet),… Niet alleen behoren deze sterren tot de allerbeste paarden ter wereld, ze werden allen gefokt op de Tiji Stables bij Tim van Tricht en Jill Smits in Kapelle-op-den-Bos.

Vandaag stappen Tim en Jill in een nieuw avontuur en zullen ze een selectie van 15 paarden van uitzonderlijke kwaliteit te koop aanbieden in een online veiling, ondersteund door het veilinghuis van Zangersheide. Het betreft een zeer brede collectie met het allerbeste materiaal dat de Tiji Stables in huis heeft en bevat wellicht de opvolgers van Garfield, Flinstone, Faustino en Don’t Touch…

Het bloed van de machtige Don’t Touch Tiji Hero is ruimschoots aanwezig in deze opmerkelijke veiling. Maar liefst 7 van zijn nakomelingen worden verkocht, alsook zijn halfzus Java Touch (Calvaro Z) en twee van haar nakomelingen.

Tim Van Tricht: “Jaarlijks fokken Jill en ik een aantal veulens en de allerbesten mogen bij ons uitgroeien tot een leeftijd van 3 jaar en ouder. De aangeboden paarden in deze veiling zijn dan ook het resultaat van een jarenlange selectie waarbij we enkel de beste paarden bijhouden. Omdat we zelf geen ruiter in dienst hebben en de stal niet te groot willen laten worden is het moment gekomen om de oudste groep te verkopen. Daarnaast worden voor de fokkerijliefhebbers twee hoogst interessante merries aangeboden waarvan we al enkele merrieveulens hebben, Java Touch Hero is een halfzus van Don’t Touch en Cassis is een zeer interessante merrie drachtig van Urano de Cartigny. Om de cirkel rond te maken en de veiling zo compleet mogelijk te maken bieden we ook drie hengstveulens aan en een embryo van Kassander van ’t Roosakker uit een dochter van H&M Vallonia de Reville en dus een kleindochter van de Olympische Carlina IV.”

De online veiling van Tiji Stables loopt van 23 tot en met 26 februari via www.zangersheide.auction.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?