Online auction Haras de Hus
Online auction Haras de Hus

Online Auction Haras de Hus

Vanavond omstreeks 21u30 sloot de online veiling die Stoeterij Zangersheide organiseerde voor het Franse ‘Haras de Hus’. Het duurste lot van de avond was het veulen Eaton de Hus Z die voor € 22.000 naar Frankrijk verkocht werd. Het erg jonge veulen is een zoon van topvererver Emerald en komt uit de merrie Oh d’Eole die op 1m60 niveau sprong onder Grégory Wathelet.

Deze Grégory Wathelet toonde zich vanavond in topvorm en investeerde in maar liefst 4 ‘Hus’-pareltjes. De Belgische topruiter heeft al jaren een nauwe band met Haras de Hus en bracht toppaarden als Corée de Hus, Conrad de Hus, Banda de Hus en Oh d’Eole naar het allerhoogste niveau in de sport. Voor € 15.000 schafte hij een kleinzoon aan van zijn voormalige GP-merrie Banda de Hus, voor € 10.500 een embryo van Baloubet uit Oh d’Eole, voor € 12.000 een Kannan uit de zus van Bella Donna 66 en ook de Eldorado-dochter Hacienda de Hus verhuist naar België.

Ook fokmerrie Costa Rica de Hus, een halfzus van Bella Donna 66, blijft in Frankrijk en verhuist naar Ken Rehill’s ‘Stallion Company’ in Averton voor € 12.000. 14 loten werden vanavond aangeboden en enkel voor het Baloubet du Rouet-veulen Barabas de Hus Z werd geen koper gevonden, hij blijft voorlopig op het kasteeldomein in Petit-Mars.

Stoeterij Zangersheide dankt al haar klanten voor het vertrouwen dat zij ook deze keer in onze Online Veiling stelden en dankt Xavier Marie en het team van Haras de Hus voor de aangename samenwerking.

Het succes van de Online Auction zet zich verder van 20 – 23 april met een exclusieve collectie jonge paarden.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?