Neverland Z wint hengstencompetitie voor zesjarigen

Met het nieuwe jaar is de PAVO hengstencompetitie alweer van start gegaan. Hengsten van vier tot zeven jaar kwamen aan de start in de eerste manche die doorging in Lier.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen slaagden 24 hengsten erin het basisparcours foutloos af te leggen. Hiertoe behoren ook Demerald R Z (Diamant de Semilly x Guidam) die opviel onder Jeroen Appelen, Cornetto DB Z (Cornet Obolensky x Inshallah de Muze) met Valentijn De Bock en Dollars For Ever 111 Z (De Flor 111 Z x Carthago Z) met 111-stalruiter Dave Vermandel.

Vijfjarigen

De vijfjarige hengsten rijden ook zonder klassement, maar de moeilijkheidsgraad van het parcours ligt hier al wat hoger. 29 van de 50 deelnemers bleven foutloos, waaronder ook zes Zangersheide geregistreerde hengsten. Jérome Hennau behield de nul met Kaid H Z (Kannan x Darco). Sus Dirickx deed hetzelfde met Cherkasy D Z (Comme Il Faut x Animo). Ook Roy Hanlon met Sea Coast Enjoy van de Kromsteeg Z (Emerald x Parco), Robin Van Thillo met Cilanto XC Z (Chellsini Z x Quintus) en Dave Vermandel met Bliksem Mc Queen 111 Z (Bamako de Muze x Lord Z) finishten op een gedeelde eerste plaats. Dieter Vermeiren sluit het rijtje af met Dida Di Darco Z (Diamant de Semilly x Darco), die bij menig fokkers in het oog sprong.

Zesjarigen

Het parcours voor de zesjarige hengsten bestond uit een tabel A met twee fasen. Uit 34 starters, deden 24 combinaties het zonder fouten. Jeroen Appelen ging met Neverland Z (Numero Uno x Carthago Z) voluit voor de overwinning en kruiste de eindmeet in 32.89 seconden. Chaouki Rijnders die sinds kort de stallen van Paul Mais vervoegt, klokte met Cayenne vd Helle Z (Contadoro van de Helle x Quinar) af in 33.08 seconden, goed voor plaats twee. Steven Van Meersche volgde op de vijfde plaats met Valdes Z (Vigo d'Arsouilles x Ircolando). De achtste plaats ging naar Frederik Dekens en Chaiton F Z (Clinton x Heartbreaker), die recent in eigendom is van Gudrun Patteet en haar sponsor Sea Coast. Op het WK voor vijfjarigen werden Frederik Dekens en Chaiton F Z nog zevende in hun allereerste WK finale.

Andere hengsten die vaak over de tongen gingen waren de Zangersheide-hengst Cascol Z (Casall x Calvaro) met Thomas Van Minnebruggen aan de teugels en de Amadeo van ’t Vossenhof Z (Asca Z x Carthago Z) met Frederic Vernaet. Zij kozen voor een rustige nulronde en waren niet meer geklasseerd.

Zevenjarigen

Bij de zevenjarige hengsten waren er 14 deelnemers. Zes duo’s werkten beide fasen foutloos af. Angelique Rüsen en Brunetti Z (Balou’s Bellini x Arpeggio) werden vijfde. Nick Vrins volgde op plaats zes met Chambertino Z (Chambertin x Orlando).
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?