Net geen overwinning voor Michael Duffy en Chellano Z nakomeling in 2* GP Tubbergen

50 gegadigden waagden hun kans op de overwinning in de tweesterren grote prijs van Jumping Schröder Tubbergen. Met veel grote namen in het deelnemersveld zorgde parcoursbouwer Jos Brinkman voor een selectieve ronde, waarin de toegestane tijd meermaals spelbreker bleek. 13 van de 50 deelnemers haalden de barrage en toen de Ier Michael Duffy met de elfjarige SIEC Captain Future Z (Chellano Z x Tlaloc la Silla) foutloos in 39,76 seconden door de eindmeet galoppeerde, leek het erop of de overwinning voor het eerst sinds het zesjarig bestaan van deze jumping naar een buitenlandse combinatie zou gaan.

Toch was dat was buiten Marc Houtzager en Sterrehof’s Dante gerekend. De Nederlander en zijn Canturano Z-dochter finishten zonder fouten in 38.78 seconden en zorgden zo toch nog voor een thuisoverwinning. De veilige, maar eveneens foutloze barrage van Kim Hoogenraat en Accent Z (Air Jordan Z x Lancer II) was goed voor plaats 8. Gerben Morsink en Navarone Z werden 12e met een balk in de barrage. Op vrijdag verzekerde deze combinatie zich al met meer dan twee seconden voorspong van de overwinning in de barrage op 1.45m-niveau. Navarone Z (Nabab de Reve) komt uit dezelfde moederlijn als o.a. Calina Z (1.55m met Julia Houtzager), Zekina Z (1.60m met Jane Richard Philips) en Chaqui Z (1.60m met Shane Sweetnam).

Boy-Adrian Van Gelderen en Davis Z (Darius x Oula Owl xx) kunnen ook terugblikken op een meer dan geslaagd concours. Zij openden én eindigden deze internationale jumping met een overwinning. Na hun eerste plaats in de 1.40m proef met twee fasen op donderdag, lieten ze de concurrentie ook achter zich in de 1.45m barrage van zaterdag.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?