Michael Greeve stuurt Turbo Z naar winst in Grote Prijs van CSI Eindhoven

In de VDL Groep Grand Prix van CSI Eindhoven waagden 54 deelnemers hun kans om het 1.55m parcours van Henk Linders van start tot finish foutloos af te leggen. 14 onder hen slaagden in hun opzet en zetten een nulronde neer, waardoor er in de finale een heuse strijd losbarstte en er gereden werd op het heetst van de snede. Met voorwaartse afstanden en grote galopsprongen waren het uiteindelijk Michael Greeve en Turbo Z die de snelste, foutloze barragerit neerzetten. De tienjarige hengst van Thunder van de Zuuthoeve x Renville, gefokt door W. Van Stam, verzilvert in Eindhoven zijn eerste GP-overwinning. Twee jaar geleden won Michael Greeve de driesterren GP van Eindhoven ook al eens, toen met Whitney BB. De foutloze barrage van de Brit Joseph Clayton met Carreau Of Greenhill Z (Clintissimo Z x Caretino) was goed voor de negende plaats. Lucas Porter uit Amerika werd tiende met C-Hunter (oorspronkelijk C-Hunter de Nyze Z, Cassini II x VDL Corland) met 4 strafpunten.

De finale van de Youngster Tour, een competitie voor 6- en 7-jarige paarden, werd gewonnen door Gerben Morsink en de zelfgefokte Carsey Z, een 6-jarige zoon van Carthino Z x Guidam. Naast de overwinning in de finale, behaalde Carsey Z in Eindhoven nog een 2e en een 5e plaats. Piet Raijmakers Jr en de 7-jarige Olaya Z (Ogano Sitte x Concorde) eindigden 3e in de finale na een eerdere 4e en 9e plaats.

Ook in Eindhoven wonnen Henk van de Pol en Looyman Z (Numero Uno x Wellington) een 1.50m-proef. Voor Audi-amazone Kim Emmen en Teavanta II C Z (Treasure Z x Ahorn) was er een 7e plaats. Een dag later sprongen Maikel van der Vleuten en Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines) naar een 2de plaats in de 1.50m hoge barrage.

Cassius Clay VDV Z (Calvino Z x Wolfgang) en Nederlander Rob Heyligers werden 3de in de Derby en vierde in de 1.40m speedproef. In dezelfde reeksen eindigden Thiago Ribas da Costa tweemaal op de 9e plaats met Colorado Wp Z (Calvaro Z x Libero H).

Andere ereplaatsen waren er voor Lisanne van de Pasch die met Chapeau Z (vm: Hors La Loi II) zowel 6e in het 1.35m als 8e in de 1.40m CSI1* GP werd. Boy Peels finishte ook op een 6e plaats in de 1.35m-speedproef met de door Stoeterij Zangersheide gefokte Ceasor Z (Concord Z x Artos Z). Milan Lammers en Abiskaya Hero Z Et, een dochter van Aganix du Seigneur Z x Caretino, behaalden een 5e plaats op 1.25m-niveau. Voor Nathalie De Martin en Donna Van Overis Z (Darco x Quintero ASK) was er een 8e plaats in de 1.20m-proef rechtstreeks op tijd.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?