Kashmira Z wint eerste GP in Samorin

Kashmira Z won in juli nog de Beker van België met Andres Vereecke. Deze dochter van Kashmir van Schuttershof x Libero H, gefokt door Paul Blomme, verhuisde recent naar de Sea Coast stables van Gudrun Patteet. Hun tweede internationale competitie samen werd meteen een schot in de roos. 52 combinaties verschenen aan de start van de tweesterren GP, waarvan er exact negen hun kans konden wagen in de barrage. De snelste én bovendien foutloze omloop werd neergezet door de Belgische amazone en haar nieuwe aanwinst en zo pakt Kashmira Z meteen haar eerste Grand Prix-overwinning. De Tsjech Ondrej Zvara en Cardiff Dwerse Hagen Z (Conquest van de Helle x Eoghan du Mervaux) eindigden tiende in de eindranking door twee tijdfouten in de basisomloop.

CSI4* GP

Het hoogtepunt van de Slovaakse X-Bionic® Indoor Masters was de 1.60m hoge viersterren Grote Prijs. 12 van de 50 starters reden een foutloze eerste omloop en zeven onder hen voegden daar ook een foutloze barrage aan toe. Lucas Porter en C Hunter (oorspronkelijk C-Hunter de Nyze Z) deden er alles aan om de overwinning weg te snoepen van Cian O’Connor (PSG Final), maar ze galoppeerden net een fractie van een seconde trager door de finish. De Amerikaanse ruiter eindigde op de tweede plaats met zijn 12-jarige ruin van Cassini II x VDL Corland, gefokt door Danny Nijs.

Ereplaatsen

In het 1.45m parcours rechtsreeks op tijd sprong Barbara Schnieper uit Zwitserland naar een vijfde plaats met Axelle M Z (Andiamo Z x Cor de la Bryere). Deze combinatie werd op de voet gevolgd door Abdel Said met Axel 111 Z (Action Breaker x Chatman), die zesde werden.

Daarnaast verzamelde  de 15-jarige Tsjechische amazone Valentyna Kukova ook nog een eerste en een vijfde plaats met Spotlight Z (Satisfaction FRH x Caritano Z) in de 1.25m/1.30m-rubrieken.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?