© Stefano Grasso/LGCT
© Stefano Grasso/LGCT

Grootse overwinning voor Christian Ahlmann & Take A Chance On Me Z in Parijs!

Van een perfecte week gesproken! Op 1 juli verwelkomden Judy Ann Melchior en Christian Ahlmann hun dochtertje Ella Maria en enkele dagen later won Christian twee hoofdrubrieken in de Longines Global Champions Tour van Parijs. De roze wolk bracht de man van Marl helemaal naar de zevende hemel.

In de stad van de liefde, vlak naast de wereldberoemde Eiffeltoren plaatsten 7 van de 34 deelnemers zich voor de allesbeslissende barrage. Eerst zag het ernaar uit dat het een volledig vrouwelijk onderonsje zou worden met Celine Schoonbroodt-de Azevedo (Cheppetta) voorlopig op één, Pénélope Leprévost (GFE Excalibur de la Tour Vidal) voorlopig op twee en Kim Emmen (Delvaux) voorlopig op drie. Maar dat was buiten Christian Ahlmann en zijn tienjarige Z-hengst Take A Chance On Me Z gerekend, die vastbesloten waren om hun kans te wagen. Als voorlaatste starters zetten zij een verbluffende rit neer. De barrage-ervaring van Christian nam Take A Chance On Me Z mee op sleeptouw en in de allerkortste wendingen klokten zij meer dan een seconde sneller af! Kevin Staut (Calevo 2) deed er nog alles aan om op eigen bodem te winnen, maar moest zich tevreden stellen met de derde plaats na Celine Schoonbroodt-de Azevedo, die haar eerste GCT manche sprong.

Na afloop vertelde Christian: “Ik kan niet gelukkiger en trotser zijn op mijn paard dan vandaag. In de kwalificatiewedstrijd sprong hij al fantastisch en nu wint hij ook nog zijn eerste Grand Prix. Een GCT Grand Prix is nooit gemakkelijk, dus ik was voorbereid op een grote GP. In zulke moeilijke proeven ken ik Take A Chance On Me Z nog niet zo goed, maar we zijn samen steeds meer gegroeid. Vandaag gaf hij me een fantastisch gevoel. Ook in de erg moeilijke lijnen was hij bij mij en geconcentreerd om heel goed te springen. Hij is één van mijn beste paarden voor de toekomst.”

Take A Chance On Me Z is het allereerste paard dat Judy Ann Melchior ooit fokte en hierdoor verdient zij ook een grote pluim. Haar eerste veulentje van Taloubet Z uit Abba Z (Aldatus) won tien jaar later al één van de grootste GP’s ter wereld. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Na Julien Epaillard, Jérôme Guery, Pieter Devos, Danielle Goldstein Waldman, Martin Fuchs, Daniel Deusser, Niels Bruynseels, Peder Fredricson en Maikel Van der Vleuten, is Christian Ahlmann de 10e ruiter die erin slaagt om zich te kwalificeren voor de Super Grand Prix in Praag in november.

Herbeleef hier de eerste ***** GP-zege van Take A Chance On Me Z:  Ook driedubbele winst voor Eden Leprévost Blinlebreton

Eden Leprévost Blinlebreton, het 15-jarige dochtertje van Pénélope Leprévost, stuntte ook in Parijs. Christian Ahlman was goed voor dubbele winst in de hoofdproeven van zaterdag en zondag met Take A Chance On Me Z en met Ailina 6.  Maar thuisamazone Eden wist maar liefst alledrie de proeven die ze in Parijs reed op haar naam te schrijven! Dat deed ze met Copacabana of the Paddocks Z, een zoon van Coriano Z x Papillon Rouge die gefokt werd door Anthony Mornie uit Gent. Na de 1.20m-1.25m proef met twee fasen op vrijdag werden ze ook eerste in de 1.30m barrage op zaterdag én in de 1.30m speedproef op zondag. Eden is duidelijk goed op weg om in de voetsporen van haar mama te treden.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?