GP roadtrip: winst in Cagnes-Sur-Mer, Kronenberg, Bonheiden & Göteborg


Van Cagnes-Sur-Mer in Frankrijk...

De tweede week van de internationale competitie in Cagnes-Sur-Mer werd afgesloten met een 1.50m aangeschreven driesterren GP. 56 ruiter en paard combinaties waagden hun kans, waarvan er tien door mochten naar de barrage. Robin Muhr zorgde er met de tienjarige Vino Z (Vigo d’Arsouilles x Darco) voor dat de overwinning in Frankrijk bleef. Zij wisten als enigen binnen de 42 seconden te finishen en wonnen zo naast hun allereerste grote prijs ook € 12.550 aan prijzengeld. Joffrey Buard en Uncle AD W Z (Untouchable Z x Artos Z) tikten in de barrage een balkje uit de lepels en eindigden op een zesde plaats.


Naar Kronenberg in Nederland...

Ook de afsluitende grote prijs van de tweede week van CSI2* de Peelbergen Spring Tour werd gewonnen door een Zangersheide paard. Het waren Maikel van der Vleuten en Beauville Z die na hun winst in ’s-Hetogenbosch opnieuw de concurrentie het nakijken gaven. Beauville Z is een negenjarige zoon van Bustique x Jumpy des Fontaines, gefokt door Pascal Habets. 13 van de 58 starters haalden de barrage, waarvan zes het opnieuw foutloos deden in de barrage. De Ier Jack O’Donohue (Kamara van’t Heike) maakte het op het einde nog even spannend, maar finishte uiteindelijk 0,30 seconden trager dan van der Vleuten en werd tweede.


Naar Bonheiden in België...

In de CSI3* GP van Bonheiden wisten 9 combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Niemand bleek opgewassen tegen de 37.73 seconden van Christophe Vanderhasselt en de Air Jordan Z-merrie Identity Vitseroel. De Fransman Titouan Schumacher behield met Atome Z (Amadeus Z x Toulon) van Haras des Brimbelles ook de nul op het scorebord. Hun tijd van 39.10 seconden was goed voor een derde plaats. Sanne Thijssen en Celine M Z (Crusador TN x VDL Oramé) lieten acht strafpunten optekenen in de barrage en werden negende.
 

En Göteborg in Zweden

Christian Ahlmann en Atomic Z snelden naar de een overwinning in de 1.45m proef rechtsreeks op tijd. Deze negenjarige hengst van Cumano x Chin Chin uit de fokkerij van Stoeterij Zangersheide verzekerde zich op de openingsdag ook al van een tweede plaats. Bekijk hun overwinning hier: 


Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?