GP Maastricht voor Frank Schuttert en Queensland E

De Nederlandse ruiters waren duidelijk gebeten om de viersterren Longines Trophy Grand Prix van Maastricht op hun naam te schrijven. Exact 10 van de 36 deelnemende combinaties werkten het 1.55m hoge parcours foutloos af en mochten door naar de barrage, waaronder ook vier Nederlandsers die er uiteindelijk een Nederlands onderonsje van maakten. Leopold Van Asten (VDL Groep Miss Untouchable) pakte met een tijd van 35.48 seconden de voorlopige leiding over van Willem Greve (Zypria S), maar dat was buiten Frank Schuttert en Queensland E (oorspronkelijk Quinto de la Hamente) gerekend. Deze tienjarige hengst van Quickfire de Ferann x Socrate de Chivre, gefokt door Emmanuel Wera, zette de klok stil in 35.31 seconden en dat leverde de ruiter van Jos Lansink de hoogste ereplaats op.

Maikel van der Vleuten en Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines) deden het ook volledig foutloos. Zij klokten af in 35.51 seconden en werden daarmee derde. Deze twee pakten voordien ook al een tweede plaats op 1.50m-niveau. De overwinning ging toen naar Looyman Z (Numero Uno x Wellington) die onder Henk Van de Pol wel twee 1.50m-proeven won in Maastricht.

Ook Anthony Philippaerts en de zevenjarige Ziggy vd Kattevennen Z (H&M Zilverstar T x Carthago Z) verzamelden twee ereplaatsen en werden zowel tweede als derde op een hoogte van 1.30m. Daarnaast sprongen Petronella Andersson en Cassina Z (Cassado van’t Gelutt Z x Lux Z) naar een vijfde plaats in de 1.45m puntenproef.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?