GCT Doha: Cox en Dublin van Overis Z worden 2de

Het nieuwe seizoen van de Longines Global Champions Tour ging alweer van start. Vorig jaar vond de laatste manche van het seizoen plaats in Doha in Qatar en dit jaar vormt de indrukwekkende piste in Doha het decor voor de eerste van de 19 manches uit de GCT reeks.

Het scheelde niet veel of een van de eerste overwinningen ging naar Stamboek Zangersheide. Karel Cox en zijn Dublin van Overis Z (Darco x Kashmir van Schuttershof) grepen net naast de winst in de 1.55m aangeschreven hoofdrubriek van vrijdag. Met 16 van de 42 deelnemers die zich kwalificeerden voor de barrage, ging het er pittig aan toe. Karel en Dublin waren de laatste starters van de barrage en ze haalden alles uit de kast, maar de chrono was onverbiddelijk. Met hun tijd in 34.07 seconden deden ze het net niet beter dan de 33.75 seconden van Betram Allen, waardoor ze zich tevreden moesten stellen met de tweede plaats.

Dat Dublin van Overis Z, uit de fokkerij van Gerald Lenaerts, in vorm is, bewees hij de dag voordien ook al met een zesde plaats in de 1.50m/1.55m proef rechtsreeks op tijd.

Voor de negenjarige Que Bueno de Hus Z (Que Guapo x Canto) en Henrik von Eckermann was er ook een derde plaats in de 1.45m proef met twee fasen. Que Bueno komt uit dezelfde stam als de springpaarden Askari (1.50m), Carito (1.60m) en Faust de Hus (1.45m). 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?