Evita SG Z wint GP kwalificatie in St. Tropez-Grimaud

De Hubside Fall Tour ging vorige week van start in St. Tropez-Grimaud. Emilio Bicocchi en Evita SG Z waagden samen met 45 andere deelnemers hun kans in de 1.50m Longines Rankingproef die ook telde als kwalificatie voor de viersterren Grote Prijs. In de barrage met zeven deed niemand beter dan de foutloze 35.21 seconden van Bicocchi en Evita SG Z, waardoor ze naast de overwinning ook een toegangsticket kregen voor de GP. Giovanni Strini fokte deze 10-jarige merrie van Verdi TN uit Sonora d’Eversem, die ook de moeder is van Vienna Rouge (1.60m met Keean White) en de 8-jarige Canturano Z-zoon Golden Wonder (1.50m met Filippo Bassan).

In de CSI4* GP werden er amper vijf nulritten neergezet. Emilio Bicocchi en Evita SG Z lieten vier strafpunten optekenen en eindigden als snelste vierpunters op de achtste plaats. Plaats negen werd ingenomen door thuisruiter Titouan Schumacher en de Zangersheide geregistreerde Atome Z (Amadeus Z x Toulon).

1.45m & 1.50m

Charlotte Bettendorf en Bellefleur PS Z waren de concurrentie te snel af in de 4* 1.45m Longines Rankingproef. In deze proef zagen we negen van de 41 deelnemers terug in de barrage. De Luxemburgse Charlotte zette veruit de snelste barragetijd neer met haar snelle 10-jarige Zangersheide merrie van Berlin x Quidam de Revel, gefokt door Peter Simons.

De daaropvolgende 1.50m-proef werd een Frans onderonsje met vier Franse ruiters op kop. Edward Levy en Drag du Buisson Z (Dutch Capitol x Artos) kwamen foutloos aan de eindmeet in 64.54 seconden en eindigden zo op een derde plaats.

Nulrondes voor Air Jordan Z-nakomelingen

De zevenjarige Alonso Z sprong onder Stal Tops ruiter Roberto Previtali enkel foutloze omlopen in St. Tropez-Grimaud en was goed voor een derde plaats op 1.25m-niveau. Alonso Z werd gefokt door Horse Trading Tops en is een zoon van Air Jordan Z uit de GP-merrie Isovlas Pialotta (1.60m met Edwina Tops-Alexander).

Naast Alonso Z, zette de Air Jordan Z-dochter Arauca Noesar Z ook enkel nulrondes neer met haar Britse amazone Anna Camille Vlasov aan de teugels. De twee eindigden net buiten de top drie in de één ster Grote Prijs.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?