Europees goud voor België, zilver voor Duitsland

De Belgische equipe heeft geschiedenis geschreven. Voor het eerst slagen ze erin om een Europese teammedaille te verzilveren en ze zijn meteen goed voor goud. Pieter Devos en Claire Z waren het eerste duo dat voor België aan de start kwam. Ze waren sterk op weg om opnieuw een nulronde neer te zetten, tot op de voorlaatste hindernis, de Longines plank naar beneden viel en ze ook nog een tijdpuntje aangerekend kregen. Het zorgde voor extra druk bij Jos Verlooy (Igor), Jérôme Guery (Quel Homme de Hus) en Gregory Wathelet (MJT Nevados S), die op het heetst van de strijd alledrie zonder springfouten wisten te finishen en wonnen met 12.07 punten.

Het Duitse team bracht met Clintrexo Z en Scuderia 1918 Tobago Z twee Z-paarden aan de start. De Duitsers waren heer en meester in de eerste ronde van de Europese teamcompetitie en bleven steeds op medaillekoers. Simone Blum (DSP Alice) liet in de tweede finaleronde 4 strafpunten optekenen. Christian Ahlmann met Clintrexo Z en Marcus Ehning (Comme Il Faut) hielden het hoofd koel en deden het beiden foutloos. Als laatste combinatie gingen Daniel Deusser en Tobago Z heel sterk van start, maar ook zij gingen eenmaal in de fout en finishten met 4 strafpunten. Door de sterke omloop van de Belgen, bleven de Duitsers in de tweede positie waardoor ze finaal zilver wonnen met 16.22 punten. Het Engelse team pakte brons (21.41 punten).  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?