Eerste GP-zege voor Dominator Z!

Dominator 2000 Z (Diamant de Semilly x Cassini I) is in bloedvorm en dat is geen understatement. De zwarte parel van Stoeterij Zangersheide was op dreef in Hippisch Centrum de Peelbergen. Samen met Christian Ahlmann nam hij er drie dagen deel aan de tweesterren reeksen en maakte hij geen enkele springfout! In de afsluitende tweesterren Grote Prijs haalden 15 van de 60 combinaties de barrage. Dominator Z was bij de jongste deelnemers, maar dat belette hem niet om een flitsend snelle en adembenemende barrage neer te zetten. Hij kruiste de finish in een chronotijd van 33.33 seconden en verzekerde zich zo met 0,5 seconde voorsprong van zijn allereerste internationale overwinning! 
 
Leon Thijssen en Illinois Z (Iowa x Topas) moesten zich nipt gewonnen geven in de 1.40m/1.45m finale. Met hun foutloze barrage in 33.44 seconden eindigden ze op de tweede plaats. In de eerste kwalificatiewedstrijd voor deze Medium Tour Finale werd de Franse ruiter Guillaume Foutrier ook tweede met Fairness Hero Z (Flipper d’Elle x Calvaro Z) uit de fokkerij van Luc Henry.

Op een hoogte van 1.40m was er een overwinning voor Charlotte Philippe en Cacharel de Amoranda Z (Corlensky G x Lord Z). Bunoit Moeskops werd vijfde met Damore v/h Haneweehof Z (Diamant de Semilly x Bentley vd Heffinck). Graham Lovegrove volgde op de zesde plaats met Tyson Z (Toronto V x Andiamo Z).

Christian Ahlmann en zijn zelf gefokte Zampano Z (Zandor Z x Cocktail Jet) behaalden een vijfde plaats in de 1.35m proef met twee fasen. In Mechelen werden zij vorige maand nog vierde in de reeks voor zevenjarige hengsten.

In de eenster GP plaatste Mathijs van Asten zich als zesde met de tienjarige Amichi H Z (Ami Z x Chicago Z) na een foutloze barrage in 40.03 seconden.

Op 1.30m-niveau sprong Sharp Image (Calvados Z x Damoiseau d’Or) naar een overwinning met de Britse Louise Saywell in het zadel. Sharp Image werd tien jaar geleden geboren bij Jacques Chevalier die hem oorspronkelijk Cayenne de la Garette Z noemde. Voor Diamant Blue Rbf Z (Diamant de Semilly x Corrado I) en Sanna OIsson was er een vijfde plaats.

In de proeven voor zevenjarigen verzamelde Gweedore vd Groote Kamps Z (VDL Glasgow vh Merelsnest x VDL Corland) een tweede, vierde en zesde plaats met Harrie Wiering uit Nederland. Bugs Bunny D’ysenbeeck Z (Balou du Rouet x Quidam de Revel) en Stefan Leber waren goed voor een vijfde plaats.

Charlotte Philippe behaalde ook een mooie klassering bij de vijf- en zesjarigen. Met Electro vd Kromsteeg Z (Emerald x Der Senaat 111) finishte ze als tweede. Voor Costa Del Sol B Z (Carrera VDL x Lancelot) en Olivea Skinner was er een vierde plaats. De Duitse amazone Kathrin Muller werd vijfde met de door Stoeterij Zangersheide gefokte Cartouche Z, een zoon van Clarissimo Z uit Cappucine Z (Calvaro Z).

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?