Easter Tour: finale 7jr gewonnen door dochter Aganix du Seigneur Z


Finale voor zevenjarige paarden

Amper zeven jaar is Attoucha Hero Z, maar ze zit al aan haar 13e internationale overwinning. Deze dochter van Aganix du Seigneur Z x Diamant de Semilly komt uit de moederlijn van Usha van ’t Roosakker en werd gefokt door Gerry Marron en Luc Henry. Samen met Melanie Gelin was Attoucha Hero Z tijdens de Easter Tour in Opglabbeek goed voor een zevende plaats en twee overwinningen, waaronder ook de 1.35m finale voor zevenjarigen. In die finale plaatsten 15 van de 51 deelnemers zich voor de barrage. Het was met grote overmacht dat Melanie en Attoucha zich verzekerden van de overwinning. Ze klokten af in 32.77 seconden, wat meer dan twee volle seconden sneller was dan de concurrentie.

Benny Naessens en Chagalle Z (Ceagal vd Vijverhoeve Z x Carolus I) legden eveneens een volledig foutloos parcours af in Opglabbeek en eindigden in de finale met 36.41 seconden op een vijfde plaats. 

Finale voor zesjarige paarden

Bij de zesjarigen lieten Thomas Kairis en Bright Star VDV Z (Big Star Jr K Z x Casa Grande V) enkel foutloze omlopen optekenen, met een vierde, een vijfde en eveneens een vijfde plaats in de finale als resultaat.

Finale voor vijfjarige paarden

De finale voor vijfjarige paarden bestond uit een 1.10m parcours met twee fasen. Peter Kuchar uit Slowakije en Caruso Z (Contendro I x Wendelin) namen de derde plaats in. De Zweedse amazone Sofia Westborg en Eros From Second Life Z (Elvis ter Putte x Carthago Z) volgden op de vierde plaats. Mauro Bolioli en Dynamite vh Legita Hof Z (Diamant de Semilly x Berlin) werden zesde.

Afsluitende 2* GP

Slechts zes van de 55 deelnemende paard en ruiter combinaties slaagden erin om de basisomloop van de CSI2* Grote Prijs foutloos af te leggen. De Litouwer Donatas Janciauskas eindigde vierde met Cool Scendy (Hunter’s Scendix x El Bundy I), die oorspronkelijk Scendy van de Hunters Z heette. Plaats zes werd ingenomen door Marie Valdar Longem uit Noorwegen met Si La Sol de Greenbay Z (Schilling x Randel Z).

In de eerste 1.40m GP kwalificatiewedstrijd behaalde de Zweedse Sofia Kroon met Lucky Silvana Z (L. Silver Joter x Cortez) een tweede plaats. Christof Deraedt en Beijing Z (Bamako de Muze x Mr. Blue) eindigden toen op een zesde plaats.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?