EK Rotterdam: België pakt voorlopige leiding

Na de de tweede kwalificatieronde van de landenwedstrijd heeft België de voorlopige leiderspositie overgenomen van Duitsland. De Belgen slaagden er als enigen in om deze ronde met een nulscore te beëindigen. Zowel Pieter Devos met Claire Z,  Jos Verlooy (Igor), als Gregory Wathelet (MJT Nevados S) deden het foutloos. Jérôme Guery (Quel Homme de Hus) liet acht strafpunten optekenen, wat het schrapresultaat werd. Team België maakt een enorme sprong voorwaarts in het klassement en ruilt plaats acht voor plaats één, wat nooit eerder gebeurde. België staat momenteel aan de leiding met een totaal van 11.07 punten.

De Duitse Mannschaft volgt België op de voet met 12.22 punten. Simone Blum (DSP Alice) en Daniel Deusser met Scuderia 1918 Tobago Z zetten een tweede foutloze omloop op rij neer. Christian Ahlmann met Clintrexo Z en Marcus Ehning (Comme Il Faut) gingen beiden tweemaal in de fout.

Groot-Brittanië pakt op dit moment het brons in de teamcompetitie met 13.41 punten. De eerste drie plaatsen liggen op minder dan een balk van elkaar, waardoor het deze namiddag ongetwijfeld nog spannend wordt in de teamfinale.

Individuele tussenstand

Individueel is het podium binnen handbereik voor Daniel Deusser en Scuderia 1918 Tobago Z, met een voorlopige vierde plaats (1.47 punten). Pieter Devos en Claire Z staan momenteel 13e in het klassement (5.83 punten).  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?