Duitse Mannschaft vice-winnaar in landenprijs Aken

Het Duitse team is nipt tweede geworden in de landenprijs van Aken. Wereldkampioene Simone Blum (DSP Alice) zette twee nulrondes neer. Christian Ahlmann en de door Stoeterij Zangersheide gefokte Clintrexo Z (Clintissimo Z x Rex Z) verschenen als tweede aan de start. 54% van het publiek stemde op Christian Ahlmann als hun favoriete deelnemer van de wedstrijd. In de eerste ronde lieten Christian en Clintrexo Z vier strafpunten optekenen op de laatste hindernis, maar in ronde twee kwamen ze terug met een ijzersterke nulrit. Daniel Deusser (Calisto Blue) finishte in ronde één 28/100 van een seconde buiten de toegestane tijd en kreeg hiervoor één punt voor tijd toegewezen. Ook omloop twee legde hij foutloos af. Door drie op drie foutloze omlopen van het Duitse team in de tweede ronde, moest Marcus Ehning (Funky Fred) na hun balk op de laatste hindernis van ronde één, geen tweede omloop meer rijden. Minus het schrapresultaat, eindigde de Duitse Mannschaft met een totaal van 5 strafpunten.

Na ronde één, stonden de Duitsers zesde in de tussenstand. In de tweede ronde waren zij de enigen die erin slaagden om geen enkele fout meer te maken. Hierdoor klommen ze uiteindelijk naar de tweede plaats, net achter het Zweedse team (4 punten).

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?