Don VHP Z en Dominator Z springen naar een tweede plaats in Brussel

De Stephex Stables in Wolvertem vormden afgelopen weekend het decor voor de Brussels Stephex Masters. Harrie Smolders en Don VHP Z (Diamant de Semilly x Voltaire) stonden lange tijd aan de leiding in de met € 500.000 gedoteerde vijfsterren Rolex Grand Prix. Laatste starter Niels Bruynseels (Gancia de Muze) wist net 28/100 sneller te finishen en verwees hierdoor Harrie en Don naar plaats twee. 

Naast Don VHP Z, schitterde Dominator 2000 Z ook in Brussel. Deze Z-hengst, die eveneens een zoon is van Diamant de Semilly, sprong vrijdagavond naar een tweede plaats in de 1.55m hoofdrubriek, waarin Don VHP Z vierde werd. Dominator Z en Christian Ahlmann moesten nipt de duimen leggen voor Daniel Deusser (Killer Queen VDM). 

Met de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden in het vooruitzicht in Lanaken, zullen de nieuwe kampioenen weldra bekend zijn. De zevenjarige wereldkampioen van vorig jaar, bevestigde alweer in Brussel. Christian Ahlmann en Solid Gold Z(Stakkato Gold x Calvin Z) schreven de overwinning in de finalerubriek voor zeven- en achtjarige paarden op hun naam. Met Zampano Z (Zandor Z x Cocktail Jet) was Christian dan weer goed voor een derde plaats in de 1.45m speedproef. 

Charlemagne JT Z, (Cachas x Carthago Z) gefokt door Johan Thijs, sprong met Silvia Bazzani naar winst in de 1.50m hoge driesterren GP en naar een derde plaats in de 1.40m proef van donderdag. Bellefleur PS Z (Berlin x Quidam de Revel) werd onder Charlotte Bettendorf tweede en vierde op 1.35m/1.45m-niveau. Voor Gonzalo Azcarraga (Haiti Z) en Maikel van der Vleuten (Sildouch Z) was er een tweede plaats op een respectievelijke hoogte van 1.40m en 1.45m. De Amerikaanse Sarah Gordon won de CSI1* GP met de achtjarige Boss van’t Ameldonk Z (Bamako de Muze x Clinton). 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?