Don VHP Z derde in LGCT GP Mexico

Nadat in Doha het nieuwe Longines Global Champions Tour seizoen geopend werd, trokken de GCT ruiters en amazones naar Mexico City voor hun volgende competitie. Het hoogtepunt van deze wedstrijden is zonder twijfel de Grand Prix, waarvoor de 31 beste combinaties uit die tweede ronde van Global Champions League zich kwalificeerden. 12 combinaties slaagden er in zich te plaatsen voor de barrage, waaronder ook de voormalige Nederlandse nummer 1 van de wereld Harrie Smolders en zijn 15-jarige hengst Don VHP Z (Diamant de Semilly x Voltaire). Harry Smolders en Don vormen al jaren een vaste combinatie op het hoogste niveau en het verwonderde dan ook niemand dat zij alweer op het podium stonden in Mexico. Met hun finishtijd van 40.74 seconden pakten ze de derde plaats, na Jérôme Guery (Quel Homme de Hus) en Abdel Saïd (Venise du Reverdy).

Het zonnige Mexico City deden Pieter Devos en Claire Z (Clearway x Coronado) ook duidelijk goed. Zij wonnen de 1.55m hoofdrubriek op vrijdag. Acht van de 11 combinaties in de barrage, zetten een tweede foutloze omloop neer. Claire Z galoppeerde met 1,5 seconde voorsprong door de eindmeet en verzekerde zich zo van de eerste plaats voor Beezie Madden (Coach) en Peder Fredricson (Zacramento). Henrik von Eckermann en de negenjarige Que Bueno de Hus Z (Que Guapo x Canto) werden vijfde.

De Taloubet Z-hengst Take A Chance On Me Z, die met Christian Ahlmann de Sires of the World won, plaatste zich met twee foutloze fasen op een hoogte van 1.50m en eindigde op de negende plek (zie video).

 

Thuisruiter Alfredo Ramirez Piedra bleef volledig foutloos in de tweesterren GP en finishte met Red Gold eveneens op een negende plaats.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?