Dominator Z stunt in eerste Wereldbeker!

Wat een weekend voor stoeterij Zangersheide, met wel drie Z-paarden in de top vijf van de wereldbeker van Madrid! Een waanzinnig resultaat als je weet dat er maar vier Zangersheide geregistreerde paarden deelnamen aan de Spaanse wereldbeker. Exact 9 van de 38 starters gingen door naar de barrage, die gedomineerd werd door grote namen. Marcus Ehning ging met de hoofdprijs aan de haal. Hij reed Pret A Tout in 43.30 seconden door de eindmeet, wat net 0,2 seconde sneller was dan Christian Ahlmann en Dominator Z (Diamant de Semilly x Cassini I; f: Corthouts & Foriers). De zwarte parel van Stoeterij Zangersheide gaat de geschiedenisboeken in als vice-winnaar in zijn allereerste wereldbeker ooit. Ook al is hij amper 9 jaar, Dominator Z stunt en bevestigt keer op keer. Eind januari sprong hij in Kronenberg zijn tweede tweesterren GP, die hij won. Eind maart debuteerde hij in hartje Parijs in zijn eerste vijfsterren Grand Prix, waarin hij eveneens runner-up werd met ook minder dan 0,2 seconde verschil. En nu doet hij net hetzelfde in Madrid in zijn allereerste Wereldbeker!

Bekijk het parcours van Christian Ahlmann en Dominator Z hier:

Emilio Bicocchi en de 10-jarige Evita SG Z (Verdi TN x Codexco; f: Giovanni Strini) zijn ook aan een sterke reeks bezig. Na hun zesde plaats in de wereldbeker van Verona deden ze het in Madrid eveneens dubbel foutloos. Hun chrono van 44.93 seconden leverde hen de vierde plaats op.

Maikel van der Vleuten zadelde Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines), die negen jaar geleden geboren werd bij Pascal Habets. In Maastricht bevestigde dit duo al met een derde plaats in de GP en ook in de Spaanse hoofdstad zetten ze enkel nulrondes neer. Na hun zesde plaats in de 1.55m proef rechtsreeks op tijd, sloten ze in de wereldbeker de top vijf af  met vier strafpunten in 44.43 seconden.

Met drie paarden in de top vijf was Stoeterij Zangersheide de sterkhouder en bovendien waren alledrie de Z-paarden veruit de jongste deelnemers uit de barrage.

 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?