© Frédéric Chéhu
© Frédéric Chéhu

Dominator Z debuteert en domineert in allereerste 5* GP!!

De beste marketingmanager voor Dominator 2000 Z is Dominator zelf! Dit supertalent is ongetwijfeld één van de meest besproken jonge paarden van de afgelopen jaren en daarvoor zorgde hij zelf met zijn spectaculaire sprongen. De ene straffe publiciteitsstunt overbluft Dominator Z met een andere van een veel groter kaliber. Er lijkt geen einde te komen aan zijn opmars en dat terwijl hij nog negen jaar moet worden.

Je moet weten dat Dominator Z een halfjaar geleden zijn eerste tweesterren grote prijs sprong in Riesenbeck, die hij aflegde zonder springfouten, maar met één strafpuntje voor tijd. Twee maanden geleden volgde zijn tweede CSI2* GP, die hij meteen won op een verbluffende wijze. Vorige week nam Dominator Z deel aan zijn eerste 1.55m vijfsterrenproef in ’s-Hertogenbosch, één van de prestigieuze Rolex indoors, waar hij iedereen met verbazing sloeg door tweede te worden.

En gisteren besloot Christian Ahlmann dat de tijd aangebroken was voor Dominator’s allereerste vijfsterren Grand Prix, in één van de mooiste settings: het Grand Palais in hartje Parijs. De tiende editie van Saut Hermès blijft wellicht eeuwig in op hun netvlies geprint. Dominator Z heeft zijn naam niet gestolen, hij debuteerde en domineerde.

15 van de 43 starters slaagden erin om alle hindernissen probleemloos te springen en kregen een toegangsticket voor de barrage, waaronder Dominator Z veruit de jongste was. Jongste deelnemer of niet, Dominator 2000 Z schitterde. Met korte bochtjes, grote galopsprongen en een barrage uit het boekje, doken ze 1,29 seconden onder de tijd van de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar. Uiteindelijk slaagden Simon Delestre en Hermes Ryan erin om de tijd van Dominator en Christian nog met 0,18 seconden te verbeteren en zo voor het tweede jaar op rij de wedstrijd van hun sponsor te winnen. Dominator Z stunt met een tweede plaats in zijn allereerste vijfsterren GP. Als je het ons vraagt: Superman bestaat!
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?