Dieter Vermeiren boekt Z-successen in Bonheiden

Dieter Vermeiren heeft er een ongelofelijk weekend opzitten in Bonheiden. De 20-jarige ruiter uit Brecht pakte met Kingston Town 111 Z een derde plaats in de driesterren grote Prijs en won met Piepke 111 Z de tweesterren GP. Zoals de 111 al verklapt, werden beide paarden gefokt door Stal Harrie Theeuwes.

De top drie van de CSI3* GP finishte in 39 seconden, waardoor de plaatsen verdeeld werden na de komma. De 39.87 seconden van Kingston Town 111 Z (Kashmir van Schuttershof x Chellano Z) waren goed voor de derde plaats. Thibeau Spits en Bellissimo Z (Bamako de Muze x Chin Chin) staan bekend om hun snelheid. Ze werkten hun barrage dan ook af in een snelle 38.07 seconden, maar kregen jammer genoeg een foutje op de uitsprong van de dubbel, waardoor ze finaal zevende werden.

In de CSI2* GP werd Dieter de overduidelijke winnaar. Na een eerdere derde plaats in het 1.40m, finishte Piepke 111 Z (Plot Blue x Lord Z) in de GP bijna twee seconden sneller dan Marlon Modolo Zanotelli met Casse-Tout Z (Clinton I x Chellano Z) die tweede werden. Kevin Spiessens bleef ook dubbel foutloos met Chin van ’t Ameldonk  Z (PKZ Contact vd Heffinck x Nabab de Reve) en eindigde op een vierde plaats.

De laatste voorbereidingen…

Met de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden voor de deur vormde de internationale wedstrijd van Bonheiden voor velen de laatste voorbereiding. En dat de Z-paarden er klaar voor zijn, bewijzen hun resultaten.

Patrick McEntee, de stalruiter van Elevage Mury Marais van Catherine De Buyl, sprong naar een derde plaats in de finalerubriek voor vijfjarige paarden. Hiervoor zadelde hij Artiste Mury Marais Z, een zoon van Aktion Pur Z x Carthago Z die we ook in Lanaken aan het werk zullen zien.

Gilles Dunon werd tweede met Cava Felinae Z (Centurio 22 x Toulon) in de finale voor zesjarigen. Met Daiquiri Z, een dochter van Der Senaat 111 x Picasso Z wist Gilles ook een rubriek voor vijfjarigen te winnen. In de finale voor zevenjarigen ging de derde plaats naar Koen Vereecke met Call Me de Muze Z (Clarissimo Z x Ramiro Z). Deze merrie ging in Bonheiden geen enkele keer in de fout, wat belooft voor het wereldkampioenschap.

Christophe Vanderhasselt eindigde respectievelijk tweede en vijfde met Angelika Hero Z (Aganix du Seigneur Z x Carthago Z) en Pikap de Muze Z (Ponsee V x Tinka's Boy) in de proef met twee fasen voor zevenjarigen. Sofia Westborg sprong met Concordia Z (Chiquitano Z x Zandor Z) in Bonheiden ook hun laatste voorbereidende wedstrijd, waar ze goed waren voor een beloftevolle vierde plaats.

Verder bevestigde Diadarco van Evendael Z (Diamant de Semilly x Darco) onder Koen Vereecke alweer met een overwinning op 1.40m-niveau en werd Francisco Rocha derde met C Berriz Z (Coltaire Z x Naturel) in de 1.35m hoge speedproef.

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?