De tweede week Z-Tour


CSI3*

Tijdens de tweede week van de Z-Tour werden er, van 11 tot en met 14 april, maar liefst 2247 parcours gesprongen op de drie pistes in Lanaken. Diadarco van Evendael Z kroonde zich in de tweede week tot het Z-paard met de beste resultaten op driesterrenniveau. Met Koen Vereecke in het zadel sprong deze nakomeling van Diamant de Semilly x Darco geen enkele balk uit de lepels. En het wordt nog straffer, want de tienjarige ruin verzamelde daarbovenop nog een volledige top drie bij elkaar. Op vrijdag werden Koen en Diadarco derde op 1.35m-niveau. In de 1.40m proef met twee fase van zaterdag schoven ze een plek naar voren en eindigden ze tweede. Afsluiten deden ze in stijl. Met 1.5 seconde voorsprong pakten ze op zondag ook nog de overwinning in de driesterren 1.45m proef rechtstreeks op tijd!

Op 1.35m-niveau wonnen Paul Delforge en Carla du Banney Z (Clintissimo Z x Jaguar Mail) bij de U25. Romain Potin en Sex Appeal 111 Z (Spartacus TN x Heartbreaker) werden tweede en derde in de senior reeksen. Patrick McEntee en Best Of Mury Marais Z (Bonaparte Z x Feinschnitt I van de Richter) wonnen een 1.30m proef met twee fasen.

Piet Raijmakers Jr en de zevenjarige Olaya Z (Ogano Sitte x Concorde) deden hetzelfde op zondag. Carron Nicol uit Engeland en Nistria vd Winning Z (Nonstop x San Patrignano Cassini) werden tweede, gevolgd door Louise Le Grelle en Crescendo Mb Z (Clinton). Verder werd Danny Stappaerts vijfde met Stash 3 Z (Stakkato x Carthago Z) en de foutloze ronde van Mike van Olst en Zandor Alpha Z (Zeus x Polydor) werd beloond met een tiende plaats.

Zesjarigen

Wat Koen Vereecke met Diadarco van Evendael deed in de CSI3*, deed Alexander Liefsoens met Elnica CL Z in de competitie voor zesjarige paarden. Elnica CL Z is een dochter van Elvis ter Putte uit de moeder van Gudrun Patteet’s Sea Coast Pebbles Z. Elnica heeft haar entree op internationaal niveau allesbehalve gemist. Ze sprong drie dagen op rij foutloos en werd tweede in de openingsrubriek op 1.20m-niveau, won het 1.25m parcours met twee fasen en eindigde op een derde plaats in de afsluitende 1.30m rubriek rechtsreeks op tijd.

In diezelfde finalerubriek werd Alexander Liefsoens ook nog vierde met Esteluna CL Z (Elvis ter Putte x Nabab de Reve) en tiende met Echo van Spalbeek Z (Elvis ter Putte x Cornet’s Stern). Esteluna maakte in Lanaken ook geen enkele fout en was voordien ook goed voor een vierde en zesde plaats.

Ook Chakilly Z een zoon van Chacco-Blue x VDL Cardento, wist zich onder de Duitser Jens Christ telkens in de top tien te plaatsen en werd vijfde in de finale.

CSI1*

Pénélope Leprévost (Gfe Excalibur de La Tour Vidal) schreef de driesterren GP op haar naam. Haar 15-jarig dochtertje, Eden Leprévost Blinlebreton, sprong naar een tweede plaats in de 1.25m speedproef met Copacobana of the Paddocks Z (Coriano Z x Papillon Rouge). Romain Potin en Carla du Stremberg Z (Clintissimo Z x Comte du Stremberg) werden vierde, gevolgd door Mike Van Olst en Miss’s Blue S Z (Mr. Blue x Carinjo HDC) op de vijfde plaats. Darragh Kenny en de zesjarige I’m Special LVS Z (I’m Special de Muze x Canturo) eindigden achtste.

Catherine Gustin verzekerde zich met Alma Vita de Septon Z (A Big Boy x Ogano Sitte) nog van een derde en vierde plaats in de 1.20m en 1.15m proeven.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?