De Z-successen van CSI Reims

3* GP

Thibeau Spits en Bellissimo Z (Bamako de Muze x Chin Chin) nemen volgend weekend voor het eerst deel aan een landenprijs bij het seniorenteam. In Lissabon zullen ze het Belgische team mee versterken en als Reims de generale repetitie was, dan zijn ze met verve geslaagd. Thibeau en Bellissimo Z schreven in Reims de 1.50m hoge kwalificatierubriek voor de Grote Prijs op hun naam. Ook in de Grote Prijs, die over twee rondes gereden werd, stonden ze hun mannetje. Nadat in de eerste ronde een balk uit de lepels viel, maakten Tibeau en Bellissimo Z een comeback in ronde twee door foutloos één van de snelste chrono’s neer te zetten. Het leverde hen de zesde plaats op. Achteraf werd Thibeau verkozen tot de beste ruiter van het concours, waardoor hij zijn gewicht in champagne won.
 

3* 1.40m

De overwinning in de driesterren Grand Prix ging naar Andres Vereecke (Igor vd Wittemoere). Hij pakte in Reims zijn allereerste internationale GP en dat was niet zijn enige overwinning. Papa Koen Vereecke zit nog in het gips en daarom zien we Diadarco van Evendael Z momenteel in de ring samen met Andres. Twee weken geleden vormden Andres en Diadarco (Diamant de Semilly x Darco) voor het eerst een combinatie in Maubeuge, waar ze meteen een 1.40m-proef wonnen en derde werden in het 1.45m. In Reims gingen ze op hetzelfde elan verder, met een overwinning in de 1.40m speedproef als resultaat.
 

3* 1.45m

Begin deze maand werden Edwin Smits en Dandiego B Z nog vierde in Mannheim op 1.55m-niveau en ook in Reims scoorden ze. In het noordoosten van Frankrijk begonnen ze met een derde plaats in de 1.45m competitie rechtstreeks op tijd om nadien dat resultaat nog te verbeteren in de afsluitende 1.45m-proef van zondag. Het deelnemersveld bestond uit 61 combinaties, waarvan 17 een foutloos rondje neerzetten. In de barrage werden er weinig fouten gemaakt en 12 deden het opnieuw foutloos. De tijd was bepalend en niemand finishte onder de 39.84 seconden van Edwin Smits en Dandiego B Z, die de overwinning mee naar Zwitserland namen. Op zijn 15 jaar is deze zoon van Dutch Capitol x Flemmingh, gefokt door  M.L.J.J. Brentjes uit Heythuysen, de concurrentie nog steeds te snel af.

De derde plaats werd ingenomen door Cor-Leon vd Vierbeek Z en zijn nieuwe amazone Lilly Freeman-Attwood. Cor-Leon vd Vlierbeek Z kennen we oorspronkelijk als één van de succesvolle youngsters van Jos Verlooy. Deze Calvaro Z-zoon uit de fokkerij van Chris en Eva Anné-De Maeyer sprong met Jos Verlooy op minder dan 1,5 jaar tijd naar 10 internationale overwinningen. Begin April werd hij verkocht aan de familie Freeman-Attwood uit Engeland en sindsdien verschijnt hij onder het zadel van Lilly Freeman-Attwood. Reims was hun derde internationale competitie samen.

Leonie Peeters en Comme One Z (Comme d'Api vd Hacienda Z x Kannan) werden nog negende met hun foutloze barrage in 44.59 seconden.
 

1* GP

In de Franse 1* grote prijs werd er op een hoogte van 1.35m gesprongen. De vijfde plaats ging naar Arthur Vermeersch met Scen Valley van de Hunters Z (Hunter´s Scendix x High Valley Z). Enkel drie combinaties legden de basisomloop foutloos af. Arthur en Scen Valley waren de snelste vier strafpunters en werden hierdoor vijfde.
 

7-jarigen

Sophie Michel en Cougar de Hus Z (Cosinhus x Argentinus) lieten in Reims alle balken omhoog. In de rubrieken voor zevenjarigen werden ze gedeeld eerste in de 1.25m clear round op donderdag, gevolgd door een derde plaats in de 1.30m speedproef van vrijdag en een achtste plaats in de 1.35m hoge finale op zaterdag.

De Braziliaanse ruiter Victor Mariano Luminatti werd op vrijdag ook vierde met de zevenjarige Carthago Z-zoon Cipollini Second Life Z (vm: Kannan).
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?