De Z-kampioenen van de PAVO hengstencompetitie 2019


15 vierjarige kampioenen

Voor de aanvang van de finale voor vierjarigen hengsten kwamen er nog 18 combinaties in aanmerking om zich te kronen tot eindwinnaar. Paarden die alle vier de manches foutloos afleggen worden kampioen. In totaal slaagde 15 hengsten erin volledig foutloos te blijven. Tot de vierjarige kampioenen van 2019 behoren ook Demerald R Z en Cornetto DB Z. Demerald R Z (Diamant de Semilly x Guidam) werd gefokt door Tiffany Van Steenwinkel en wordt bereden door Jeroen Appelen. Cornetto DB Z is een nakomeling van Cornet Obolensky uit de zevenjarige Mezina D.B. (Inshallah de Muze) die met Wilm Vermeir in 2017 nog finalist was op het wereldkampioenschap voor jonge paarden. De fokker van Cornetto DB Z is Audrey De Bock, met in het zadel haar vader Valentijn De Bock.

Dida Di Darco Z eindwinnaar vijfjarige hengsten

13 vijfjarige hengsten stonden nog steeds op nul strafpunten na alle manches van de PAVO hengstencompetitie en moesten in een allesbeslissende barrage uitmaken wie de eindlaureaat zou worden. Dieter Vermeiren en Dida Di Darco Z (Diamant de Semilly x Darco), gefokt door Jan van den Nyden, trokken uiteindelijk aan het langste eind en gingen met de overwinning lopen. Vorig jaar werd deze combinatie ook al kampioen bij de vierjarige paarden.

Chaiton F Z derde bij de zesjarigen

Frederik Dekens en Chaiton F Z pakten zowel een derde plaats in de finale van de hengstencompetitie, als brons in het eindklassement. Pieter Kenis was in de finale 0,03 seconde sneller en deze factie verschil zorgde er ook in het eindklassement voor dat Frederik Dekens en Chaiton F Z als derde eindigden. Deze opvallende schimmelhengst van Clinton x Heartbreaker werd geboren bij Dirk en Kathleen De Vidts-Hamelinck en zal in de toekomst de stallen van Gudrun Patteet vervolledigen.

Zilver voor zevenjarige El Barone 111 Z

Laurent Nuyens snelde in de finale naar de tweede plaats met Zalando Vh Schaarbroek Z (Zandor Z x Cento Lano), wiens fokker Henri Van Craen is. Rachel Steffen zette met El Barone 111 Z ook een dubbel foutloze prestatie neer, die goed was voor de vierde plaats. In het eindklassement verzekerde deze Waalse amazone en de nakomeling van Emerald x Libero H zich met 413 punten van de zilveren medaille. El Barone 111 Z, gefokt door Stal Harrie Theeuwes & Baron De Borrekens, werd recent aangekocht door de Zweedse stoeterij Lövsta Stuteri.
 

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?