© Simone Ferraro/CONI
© Simone Ferraro/CONI

Daniel Bluman en Ladriano Z slaan opnieuw toe in Rome

In Piazza di Sienna, de thuisbasis van de Rolex Grand Prix van Rome, zegevierden Daniel Bluman en Ladriano Z. Deze elfjarige Lawito x Baloubet du Rouet, gefokt door Paul Schockemöhle, legde de afgelopen maanden een indrukwekkend parcours af. Van Wellington, waar hij in maart een eerste en zesde plaats bemachtigde in de vijfsterren GP’s, zagen we hem in april opnieuw in de ring in New York, met een vierde plaats in de CSI5* GP. Na zijn optreden in de Big Apple, sprong Ladriano Z afgelopen weekend tijdens CSI Rome, waar hij zich in de geschiedenisboeken schreef met een allereerste overwinning voor Israel in de € 400,000 Rolex GP van Italië.

Slechts vier van de 43 deelnemers slaagden erin om de eerste ronde de nul op het scorebord te behouden. De elf beste combinaties uit de eerste omloop mochten deelnemen aan de tweede ronde, waarin er uiteindelijk zeven nulrondes neergezet werden. Enkel de top drie deed het dubbel foutloos, waarbij Daniel Bluman en Ladriano Z meer dan één seconde sneller waren dan Cian O’Connor (Irenice Horta) en bijna twee seconden sneller dan Olivier Philippaerts (H&M Extra).

In de landenwedstrijd waren er amper twee paarden zonder springfouten over beide rondes. Eén van die twee was Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue) met Daniel Deusser aan de teugels. Het Duitse team werd zesde in de eindstand.

Thuisruiter Emilio Bicocchi en de tienjarige Evita SG Z (Verdi TN x Codexco) pakten een overwinning in de 1.50m-proef met twee fasen, waarin ze de snelste tijd neerzetten van de 31 dubbel foutloze duo’s.  

Diese Website verwendet Cookies. Auf diese Weise können wir sicherstellen, dass Ihre Browser-Erfahrung noch angenehmer wird.
Mehr erfahren?